Ga naar hoofdinhoud

Tilburg wil stadsdistributie

Het Tilburgs college van Burgemeester en Wethouders wil dat er stadsdistributie in de binnenstad komt.

tilburgSP-verkeerswethouder Johan van den Hout gaat komende zomer een voorstel doen. Op dit moment mogen vrachtwagens die aan de milieu-eisen voldoen tussen 6 en 11 uur de winkels in de binnenstad bevoorraden. Van den Hout wil het plan niet ‘van bovenaf opleggen’, hij gaat op zoek naar een ondernemer die stadsdistributie op poten zet. Daarbij moet ook het belang van de winkeliers in de gaten worden gehouden. “Het plan moet meerwaarde bieden¨, aldus Van den Hout. “Bijvoorbeeld goederen van winkeliers opslaan zodat die de opslagruimte in zijn winkel kan gaan gebruiken als verkoopvloer.

Kritiek EVO en TLn

EVO en TLN merken op dat sinds de invoering van een milieuzone in 2007 in Tilburg er nog nauwelijks overlast is doordat het aantal vieze vrachtauto’s in de binnenstad aanzienlijk is gedaald. Bovendien hebben EVO en TLN het college er meerdere malen op gewezen dat bij de aanleg van de cityring van Tilburg, de gemeente de laad- en losplaatsen had moeten inrichten met een geluidsarm wegdek. De geluidsoverlast waar de wethouder nu over spreekt, wordt mede veroorzaakt doordat de gemeente heeft nagelaten dit te doen. EVO en TLN willen dan ook graag nogmaals met de wethouder om tafel om te bekijken hoe dit probleem kan worden opgelost.

Het vrachtverkeer heeft een belangrijke functie voor de lokale economie. EVO en TLN gaan ervan uit dat het college met deze oproep ondernemers wil stimuleren om te kijken naar efficiëntere bevoorrading. Bijvoorbeeld door het instellen van een stadsdistributiecentrum aan de rand van de stad. EVO en TLN vinden dit een interessante mogelijkheid, zolang dit in goed overleg met het bedrijfsleven wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld zoals in Nijmegen het geval is geweest met de Binnenstadservice.nl, waar met steun van de gemeente een distributiecentrum is opgezet.

Bron: Brabants Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer