Verenigd Koninkrijk op slot; TLN raadt transporten af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Verenigd Koninkrijk op slot; TLN raadt transporten af

Veerdiensten die van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen, mogen geen passagiers meer vervoeren. De ferry’s kunnen in de havens van het havengebied Rotterdam en IJmuiden wel terecht met vrachtwagens en de chauffeurs. De burgemeesters van Rotterdam en Velsen hebben dit besluit zondag op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) genomen. Met de maatregel wil het kabinet de reisbewegingen vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar een besmettelijke mutatie van het COVID 19 virus rondwaart, verder beperken. TLN raadt transporten naar het Verenigd Koninkrijk tot nader order af.

De burgemeesters van Rotterdam en Velsen hebben voor de noodmaatregel gebruik gemaakt van de regionale havenverordening waarmee havenmeesters schepen geheel of gedeeltelijk de toegang tot de Nederlandse havens kunnen ontzeggen. Het gaat hierbij om alle Nederlandse havens die worden aangedaan door ferrydiensten vanuit het Verenigd Koninkrijk: Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden. De rederijen zijn over de maatregel geïnformeerd. Met het formele besluit mogen de ferry’s niet meer met passagiers aan boord vertrekken richting Nederland.

De maatregel geldt ook voor passagiers met een Nederlandse nationaliteit. Nederlanders die door deze maatregel niet kunnen terugkeren, wordt geadviseerd een onderkomen te zoeken in het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe stap van het kabinet volgt na de instelling van het vliegverbod dat sinds vanmorgen van kracht is. Het kabinet zal de komende dagen in nauwe samenwerking met de andere EU-lidstaten kijken naar de mogelijkheden om de import van het virus vanuit het Verenigd Koninkrijk verder te beperken.

Het kabinet wil het transport van essentiële goederen draaiende houden. De veerdiensten blijven varen voor vrachtwagens met goederen. Dit is in lijn met de aanpak voor de luchtvaart, waar vrachtvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland mogelijk blijven.

TLN raadt transporten naar het Verenigd Koninkrijk tot nader order af. “Informeer je grondig over de laatste stand van zaken, het verkeer op de Belgische en Franse wegen en houd onze website in de gaten. Maandag 21 december houden de EU-lidstaten een crisisberaad waarna meer duidelijkheid moet komen over welke maatregelen er worden genomen. Op het moment dat wij meer informatie hebben, communiceren wij dat”, aldus de branchevereniging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer