Ga naar hoofdinhoud

Vredeveld Transport ontwerpt eigen opleggers

Vredeveld Transport heeft een eigen concept ontwikkeld voor opleggers voor het transport van  aardappelzetmeel.

vredeveld1Vredeveld Transport is onder meer partner voor het interne transport van het aardappelzetmeel van producent Avebe. In samenwerking met deze klant en Feldbinder zijn 10 nieuwe opleggers ontwikkeld om het droge en natte aardappelzetmeel zo efficiënt mogelijk te vervoeren naar  diverse locaties. Het concept is bedoeld om zo efficiënt en duurzaam mogelijk de transporten uit te voeren. Het gaat om het totaalpakket van de oplegger in combinatie met de Euro 6 Volvo’s die hiervoor gebruikt worden.

Allereerst zijn de opleggers zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk in gebruik, omdat er gebruik wordt gemaakt van luchtdruk in plaats van mechanisch lossen. Ook qua veiligheid zijn deze opleggers er op vooruit gegaan, er wordt niet meer gekiept en de opleggers zijn uitgerust met de meest recente maatregelen als het gaat om veiligheid, verder spelen weersinvloeden geen rol meer, ze zijn compacter en daardoor altijd inzetbaar. Bij het lossen is minder ruimte nodig, in theorie zou dat nu zelfs in de fabriek gelost kunnen worden. vredeveld2Bijkomend voordeel is ook dat ze minder lawaai maken dan kieptrailers.

Vredeveld Transport, gevestigd in Hoogersmilde en Borne, is een internationaal opererende logistieke dienstverlener, waarvan de oorsprong ligt in 1937. Nog steeds is het een familiebedrijf en inmiddels specialist in het bulktransport en bouwvervoer met 150 personeelsleden. Met de aanschaf van 20 nieuwe Volvo FH 460 Euro 6 voertuigen en de aanschaf van 31 nieuwe Feldbinder opleggers zijn wij klaar voor de toekomst. Dit in combinatie met dit unieke concept voor het interne vervoer van aardappelzetmeel wordt de weg naar duurzamer transport verder ingeslagen.

Eén reactie op “Vredeveld Transport ontwerpt eigen opleggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer