Ga naar hoofdinhoud

Yusen zorgt voor last-mile bij farmadistributie

Yusen Logistics kondigt de uitbreiding aan van haar distributienetwerk ten behoeve van de Pharma/Healthcare sector in geheel Europa en daarbuiten.

MELSELE - YUSEN LOGISTICS BENELUX - HANDLING PHARMACEUTICAL GOODSDe uitbreiding van de service voorziet binnen de sector in final mile-leveringen van farmaceutische producten aan eindgebruikers, zoals ziekenhuizen, apotheken, artsen, tandartsen, vaccinatiecentra etc.. In eerste instantie wordt deze service uitgerold in acht landen, t.w. Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België. Polen zal naar verwachting later in het jaar volgen.

Geneesmiddelenproducenten zijn steeds meer op zoek naar volledige end-to-end transportoplossingen door de gehele  supply chain, met van begin tot eind handhaving van een strict temperatuur- en kwaliteitsregime. Optimale beschikbaarheid van de voorraden bij een zo laag mogelijk risico in de supply chain zijn de voornaamste redenen voor deze toenemende vraag.

Deze Yusen Logistics final mile distributie service is volledig afgestemd op de strenge eisen van de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg met meer dan 50.000 afleverpunten binnen Europa. Yusen Logistics verzorgt  momenteel wekelijks 20.000 leveringen verspreid over 36 landen.

Het vanuit de Yusen Control Tower geleide Pharma distributienetwerk biedt klanten grote voordelen; in-market transporteurs voldoen volledig aan de strenge kwaliteitseisen en GDP-regelgeving en de tarieven kunnen door steeds verdere schaalvergroting en efficiëntere routeplanning uiterst concurrerend gehouden worden.  Bovendien biedt het data-management klanten de voordelen van centrale, gecombineerde facturatie.

Yusen Logistics General Manager Healthcare, Matthew Ray licht toe: “Met het aanbieden van een complete end-to-end service van grondstof tot aan de patiënten in heel Europa biedt Yusen Logistics een unieke, innovatieve service binnen de gehele farmaceutische supply chain. Yusen Logistics’ European Pharmaceutical Superhighway is dit jaar inmiddels gecontracteerd voor het transport van meer dan 1,6 miljoen pallets. Verdere groei wordt verwacht daar steeds meer fabrikanten gebruik maken van deze high security diensten voor grensoverschrijdend, geconditioneerd geneesmiddelentransport, met flexibele GDP compliant oplossingen voor volledige product-integriteit en handhaving van wettelijke eisen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer