Zeeman per trein naar Spanje • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zeeman per trein naar Spanje

Textielketen Zeeman start na een succesvolle pilot in 2019 definitief met intermodaal transport naar Spanje.  De pilot in 2019 is goed verlopen, in samenwerking met Shuttlewise en CTT Pernis. De bestemming Barcelona was in deze fase het speerpunt. Zeeman maakte gebruik van 45-foot-containers om een maximaal aantal rolcontainers naar Barcelona te vervoeren met producten voor de winkels. De vrachtwagen blijft echter nodig in deze supply chain.

Zeeman groeit doordat steeds meer mensen de textielketen ontdekken en doordat Zeeman vooral in Frankrijk en Spanje veel nieuwe winkels opent. Zeeman is in Spanje actief sinds 2015 met winkels in en om Barcelona, maar anno 2020 ook in de regio’s rondom Valencia, Zaragoza en Madrid. In heel Spanje heeft Zeeman nu ruim 70 winkels, en in Europa bijna 1300.

Herjon Conen, manager Transport: “Door de toenemende volumes moeten we ook kijken naar alternatieven die minder druk leggen op onze footprint. Intermodaal is bij uitstek geschikt voor een lang traject als Barcelona. Per container zal onze CO2 footprint afnemen. De verwachte vermindering is zo’n 150.000 kg per container per jaar, zonder dat we meerkosten in de supply chain krijgen.”

Het intermodale transport naar Spanje houdt in dat er dit jaar nog containers per truck van Zeeman in Alphen aan den Rijn naar Antwerpen rijden, waarvandaan de containers verder per trein naar Granollers, nabij Barcelona worden vervoerd. De truck is dus nog altijd nodig, de afstand Alphen – Antwerpen is 120 km. Volgend jaar vertrekt de trein met Zeeman vanaf CTT Pernis, vanaf Alphen aan den Rijn nog altijd 50 km. In Spanje is ook aanvullend vervoer per truck nodig. Vanaf de terminal in Granollers naar de hub van Zeeman in Barcelona is nog 40 km te overbruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer