100.000 roetfilters met subsidie ingebouwd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

100.000 roetfilters met subsidie ingebouwd

Mercedes-Benz dealer Liam heeft het 100.000ste retrofit roetfilter met subsidie ingebouwd. Het roetfilter is geplaatst op een Mercedes-Benz Atego vrachtwagen van transportbedrijf Hogenhout. Beide bedrijven zijn door het ministerie van VROM op een feestelijke bijeenkomst geprezen voor hun aandeel in de verbetering van de luchtkwaliteit. Bij Liam te Roelofarendsveen ontvingen zij donderdag een ‘luchtige’ taart en een eervolle vermelding voor op de vrachtwagen.

100000 roetfilters ingebouwdVanaf 2006 stimuleert het ministerie van VROM de inbouw van retrofit roetfilters op dieselpersonenauto’s en -vrachtwagens met subsidie. Erkende garages die het roetfilter inbouwen, vragen de subsidie aan bij SenterNovem. Van de 100.000 subsidies
voor retrofitroetfilters zijn ca. 78.000 voor personenauto’s en 22.000 voor vrachtwagens.
In totaal is 170 miljoen euro roetfiltersubsidie uitgekeerd.

Een roetfilter vermindert de uitstoot van fijn stof met 50 tot 95 procent, wat een aanzienlijke verbetering voor de luchtkwaliteit betekent. De subsidieregeling voor vrachtwagens is gericht op roetfilters op Euro 3 vrachtauto’s met een vermogen onder 225 kW. Deze voertuigen komen veel in de binnensteden. Een Euro3 vrachtwagen met roetfilter heeft toegang tot de milieuzones tot het voertuig de leeftijd van 8 jaar heeft bereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer