Ga naar hoofdinhoud

Albert Keijzer ten onrechte beschuldigd van lek salpeterzuur

Transportbedrijf Albert Keijzer uit Zaandam is schuldig aan het incident met het lekken van salpeterzuur bij kaasfabriek Frico in Dronrijp. Dat heeft directeur Hette Bouma van Frico volgens de Leeuwarder Courant woensdagavond gezegd in een bijeenkomst met bewoners van Dronrijp. Volgens het transportbedrijf is de schuldvraag nog lang niet beantwoord.

Lekkende truck DronrijpEen slang die behoorde tot de uitrusting van de vrachtwagen die salpeterzuur loste bij de fabriek scheurde vorige week vrijdag. Het incident leidde tot een alarm en veel onrust in Friesland.

Volgens financieel manager Peter Brunekreef van Albert Keijzer zijn de uitspraken van Bouma tijdens de bijeenkomst verkeerd geïnterpreteerd. “Ik heb Hette Bouma inmiddels zelf gesproken. Hij heeft wel gezegd dat er een scheur in een slang is ontstaan. Die slang zat vast aan onze tankauto en toen is salpeterzuur gelekt. Over het waarom van die scheur heeft hij echter geen uitspraken gedaan. Momenteel doen experts van verzekeraars, de milieupolitie, Rijkswaterstaat en de Arbeidsinspectie onderzoek naar de oorzaak van het incident. Voor zij klaar zijn met hun onderzoek is er niets te zeggen over de oorzaak, laat staan wie er schuld zou hebben.”

Brunekreef zegt dat Albert Keijzer immer aan alle procedures en regelgeving voldoet. “We zijn wel erg geschrokken van het incident”, aldus Brunekreef. “Vanzelfsprekend hebben we meteen al onze slangen preventief gecontroleerd en hebben we de procedures nog eens nagelopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer