fbpx Ga naar hoofdinhoud

BGL wil strengere controle op tachofraude

Het Duitse Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL) wil dat de controle op fraude met tachografen verscherpt wordt en dat er daartoe betere techniek komt.

controle digitachoAl in 2007 heeft BGL naar eigen zeggen gewaarschuwd voor de mogelijkheden van manipulatie van de digitale tachograaf. Momenteel komen er volgens BGL vanuit heel Europa gegevens dat er met circa 30 procent van de tachografen geknoeid wordt. Dat staat haaks op andere gegevens van onder meer BAG dat gemanipuleerde tachografen in Duitsland slechts één procent van het totaal uitmaken.

Dit grote verschil kan volgens BGL twee dingen betekenen: of trucks met gemanipuleerde tachografen laten Duitsland links liggen, of de autoriteiten in Duitsland zijn niet toereikend uitgerust om manipulatie op te sporen. In het laatste geval is het volgens BGL de hoogste tijd dat controle plaatsvind met behulp van adequate technische hulpmiddelen. “De cijfers zijn dan misschien niet helemaal duidelijk, ze liegen niet over de ernst van dit probleem. Op onze snelwegen bestaat het wegtransport al voor veertig procent uit vrachtwagens uit het buitenland. Het is vijf voor twaalf in deze kwestie”, aldus BGL-president Adalbert Wandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer