Branche: "Kritiek Rekenkamer niet voor ons" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Branche: “Kritiek Rekenkamer niet voor ons”

Transportorganisaties TLN en EVO vinden het jammer dat de Algemene Rekenkamer in haar rapport ‘Milieu-effecten wegverkeer’ in algemene termen spreekt. “Wij delen de zorg voor de mileu-effecten van het wegverkeer, maar we voelen ons niet aangesproken. Juist de transport- en logistieke sector heeft zich de afgelopen jaren bovenmatig ingespannen om minder milieubelastend te zijn”, aldus woordvoerder Robert Portier van TLN.

DAF in een groene omgevingOok EVO zegt in een reactie de negatieve insteek van het rapport te betreuren. “Het rapport wekt de indruk dat er weinig wordt gedaan aan verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van CO2-uitstoot en geluidsoverlast. EVO wijst er echter op dat in het logistieke bedrijfsleven juist heel veel gebeurt op deze gebieden.” TLN vindt dat ook: “De invoering en het gebruik van milieuzones, de overstap naar schone voertuigen met Euro 4, 5 of zelfs EEV. Er is door de overheid samen met de transportsector 360 miljoen euro besteed aan schoner transport. De helft door subsidies, de andere helft door bedrijven zelf door schonere voertuigen en de aanschaf van retrofit roetfilters.”

EVO stelt dat het rapport uitgaat van de verouderde cijfers over 2006 en 2007. “Juist de afgelopen twee jaar zijn nieuwe wegen ingeslagen, zoals de fiscale vergroeningsmaatregelen en een innovatief CO2-beleid ten aanzien van het logistieke bedrijfsleven. Het is duidelijk dat dit beleid goede resultaten boekt op de langere termijn. Het rapport komt op een bijzonder ongelegen moment omdat het bedrijfsleven en overheid hard werken aan zuiniger, schoner en stiller wegverkeer. EVO vindt dan ook dat de Rekenkamer hiermee een verkeerd en bovendien onterecht signaal afgeeft.”

Morgen, vrijdag, ondertekenenen EVO en TLN samen  met een reeks andere organisaties uit het bedrijfsleven en diverse ministeries het Sectorakkoord Duurzaamheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer