DAF introduceert CF85 Light Weight • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF introduceert CF85 Light Weight

DAF Nederland introduceert met name voor het bulk- en tanktransport en het vervoer van gevaarlijke stoffen de CF85 Light Weight trekker. Die is voor een maximaal laadvermogen geoptimaliseerd op gewicht en wordt uitgerust met moderne comfort- en veiligheidsvoorzieningen als Vehicle Stability Control, Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning.

DAF CF 85 Light WeightOm een zo laag mogelijke eigenmassa voor een zo hoog mogelijk laadvermogen te realiseren, wordt de CF85 Light Weight uitgerust met aluminium wielen, tank en luchtketels, evenals met een lichtgewicht koppelschotel. Hierdoor wordt in totaal zo’n 230 kilogram aan gewicht bespaard, dat geheel ten goede komt aan het laadvermogen. Het ledig gewicht van de CF85 Light Weight bedraagt zo’n 6.350 kilogram, gebaseerd op de uitvoering met slaapcabine.

Voor maximale veiligheid wordt de CF85 Light Weight voorzien van de modernste voorzieningen, zoals Vehicle Stability Control, dat de stabiliteit van de vrachtautocombinatie ook in extreme situaties handhaaft en de kans op kantelen, scharen en slippen verder verkleint. Daarnaast is ook Adaptive Cruise Control standaard. Dat zorgt ervoor dat de truck automatisch de ingestelde afstand tot de voorganger behoudt. Wanneer de afstand tot de voorganger kleiner wordt, zal het systeem de truck laten afremmen door – afhankelijk van de benodigde vertraging – achtereenvolgens de brandstoftoevoer, motorrem, intarder of remmen aan te sturen. Adaptive Cruise Control wordt geleverd in combinatie met Forward Collision Warning. Dat waarschuwt de chauffeur dat hij moet ingrijpen om een aanrijding te voorkomen.

De DAF CF85 Light Weight is leverbaar als 4×2-trekker met slaapcabine, alhoewel ook een dagcabine of extra ruime Space Cab tot de mogelijkheden behoort. Voor de aandrijving zorgt de 12,9 liter PACCAR MX-motor met vermogens van 265 kW/360 pk tot 375 kW/510 pk. Standaard is een geautomatiseerde AS-Tronic-versnellingsbak, waarvan de software specifiek is ontwikkeld voor het vervoer van vloeistoffen. Er worden daarbij kleinere stappen gemaakt om het schommelen van de vloeistof in de tankcompartimenten te minimaliseren. Uiteraard is de CF85 Light Weight geschikt voor alle ADR-klassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer