DAF stopt leveringen aan Rusland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF stopt leveringen aan Rusland

DAF Trucks is gestopt met de levering van trucks en onderdelen aan Rusland. De truckfabrikant, die afgelopen jaar nog het 10-jarig jubileum in Rusland vierde, annuleert de orders voor de komende maanden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

DAF Trucks verkoopt jaarlijks circa 2.000 trucks in Rusland, maar de verkoopmogelijkheden zijn nu minimaal geworden vanwege de koersval van de roebel en de sterk gestegen prijzen.

DAF heeft in 10 jaar tijd het dealernetwerk in Rusland uitgebreid tot 20 onafhankelijke partners in meer dan 30 steden. Het biedt het zijn klanten een nieuw assortiment Euro 5 en Euro 6 vrachtwagens, evenals een pakket verkoop- en aftersalesdiensten.

Ook Volvo Trucks en Scania hebben leveringen van vrachtwagens en onderdelen aan Rusland stilgelegd. “De klantrelaties zijn voor Scania belangrijk, maar onze waarden zijn belangrijker”, aldus een woordvoerder tegenover persbureau Tass. Volvo Trucks heeft de fabriek in Kaluga stilgelegd. Door de sancties is er sowieso minder werk mogelijk, maar vorige week stopte toeleverancier Nordiq al met leveren aan Rusland. In Kaluga worden overigens ook cabines geproduceerd voor Volvo Trucks in Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer