Ga naar hoofdinhoud

Verrassend: DAF schroeft productie omlaag

Terwijl het tot op heden een ‘recordproductie’ draaide met 254 trucks per dag, schroeft DAF Trucks nu toch haar productie omlaag, naar 240 trucks. Dat gebeurt om ‘economische redenen’, meldt het Eindhovens Dagblad.

Vanaf 29 april worden er minder eenheden gemaakt van de CF- en XF-range en ook de LF-range, omdat er minder vraag naar is, zegt DAF. Bij Leyland zakt de dagproductie van 38 naar 28 LF’s per dag. Dat heeft overigens niets met de aanstaande Brexit te maken, zegt DAF in het ED. In Eindhoven is de verlaging minder ernstig, van 216 naar 212 trucks per dag.

De productieverlaging heeft ook gevolgen voor het personeel van DAF. Voor 130 uitzendkrachten in Eindhoven en in de cabinefabriek en lakstraat in Westerlo is geen werk meer. Volgens topman Harry Wolters is dit aantal relatief beperkt. “We hebben de afgelopen maanden al rekening gehouden met een lagere orderontvangst en ontstane vacatures in de productie zijn niet ingevuld”, aldus Wolters in het ED.

Bron: ED

Eén reactie op “Verrassend: DAF schroeft productie omlaag

  • Ton

    Een deel van dit artikel klopt niet. Bij Leyland schakelen ze de productie van de XF/CF van 38 naar 28, vrachtwagens per dag terug. Het productie niveau van de LF die bij Leyland wordt geproduceerd veranderd niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer