Daimler koopt 10 procent van Kamaz • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler koopt 10 procent van Kamaz

Daimler heeft een belang van 10 procent in Kamaz verworven. Daimler sloot daartoe een overeenkomst met grootaandeelhouder Russian Technologies en Troika Dialog, het bedrijf waar Daimler de 10 procent aandelen van koopt.

Daimler koopt 10 procent KamazDaimler betaalt 250 miljoen dollar in december 2008 en nog eens 50 miljoen dollar als de marktontwikkelingen goed zijn. Eerdere onderhandelingen gingen over een percentage van 42 procent van de Kamaz-aandelen. Daarbij zou een bedrag van 1,4 tot 1,7 miljard euro zijn gemoeid. Wellicht heeft de kredietcrisis ervoor gezorgd dat Daimler nu met veel minder genoegen neemt.

Door de alliantie met Kamaz kan Daimler nu zijn entree maken op de Russische markt. Daimler en Kamaz gaan technologie uitwisselen. Zo zal Kamaz de beschikking krijgen over de cabine van de tweede generatie Actros. Kamaz gaat Mitsubishi Fuso Trucks verkopen. Maar de alliantie biedt voor Daimler vooral grote strategische kansen. Rusland is een van de grootste truckmarkten ter wereld, met totale verkopen van meer dan 154.000 voertuigen boven de zes ton in 2007. Daimler verkocht in Rusland 1.300 voertuigen in 2007.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer