Eindelijk borden naar Truckparking Nieuwland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eindelijk borden naar Truckparking Nieuwland

Er komen eindelijk borden die truckers op de A15 verwijzen naar Truckparking Nieuwland in Alblasserdam. Minister Camiel Eurlings neemt zaterdag 21 maart de borden in gebruik.

Truckparking nieuwlandOp Truckparking Nieuwland, een initiatief van de Maat Groep, kunnen vrachtwagenchauffeurs sinds 2006 hun wagen parkeren op een omheind terrein op bedrijverterrein Nieuwland in Alblasserdam. Het bedrijf speelt hiermee in op de grote hoeveelheid diefstallen van en uit trucks langs de Europese wegen. De borden staan sinds vorige week langs de snelweg en in de bebouwde kom van Alblasserdam.

Manager Marco Plaisier is blij dat de borden er eindelijk zijn gekomen. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad omdat ze aanvankelijk niet voorkwamen in de richtlijnen voor bewegwijzering en Rijkswaterstaat ze daarom niet wilde neerzetten. Plaisier stelt dat de borden nog niet tot een grotere belangstelling heeft geleid.

“De doelgroep weet nog niet wat de borden betekenen,” aldus Plaisier. Maat begint rond de officiële ingebruikneming een publiciteitscampagne om truckers uit te leggen wat de borden beduiden.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer