Foto's: IJsvrij de winter door met Krone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: IJsvrij de winter door met Krone

Trailerfabrikant Krone pakt een winters probleem aan: ijsvorming op trailers. Met Krone Ice Protect behoren ijsplaten die andere weggebruikers op de snelweg om de oren vliegen tot het verleden.

Krone Ice ProtectWie zijn schuifzeiloplegger in de winter buiten laat staan, heeft na een nachtje vorst ijsvorming bovenop de trailer. Als daarna met de trailer gereden wordt, vliegen de ijsplaten van het dak van de trailer, met gevaar voor de weggebruikers die er achter rijden.

Krone Ice Protect werkt even eenvoudig als doeltreffend. In de oplegger is in het midden van het dak in de lengterichting een opblaasbare ‘airbag’ gemonteerd. Via een bedieningssysteem op het kopschot van de oplegger kan de chauffeur de airbag opblazen, waardoor het midden van het dak 20 centimeter wordt opgetild. Daardoor loopt het dak naar twee kanten schuin af en krijgen sneeuw en water geen kans een plekje midden op het dak te vinden en te bevriezen. Als de motor van de truck gestart wordt en men gaat rijden, loopt de airbag vanzelf weer leeg.

Krone Ice Protect kan op alle gangbare schuifzeiltrailers van Krone worden gemonteerd, ook achteraf. In Duitsland geven sommige verzekeringsmaatschappijen al korting op premies wanneer Ice Protect is gemonteerd. Dekra heeft het systeem gekeurd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer