Foto's: Scania R Dark Diamond Edition • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Scania R Dark Diamond Edition

Scania verwent de liefhebbers van de Scania V8 met een af-fabriek special edition van de nieuwe R-serie. De Zweedse truckfabrikant liet de nieuwe R-serie aanpakken door Svempas, en dat resulteerde in de Dark Diamond, een serie waarvan er slechts 100 exemplaren gemaakt worden.

Scania R V8 Dark DiamondVolgens Scania zijn V8-rijders er toch al van gecharmeerd om hun truck te customizen. “Voor hen is de Dark Diamond erg aantrekkelijk. Met de Dark Diamond starten we een nieuwe traditie van special editions, uitgegeven door de fabriek zelf, aldus Joel Granath van Scania.

De Dark Diamond is gebaseerd op de R-series en is verkrijgbaar met Highline of Topline cabines, en is voorzien van een V8 motor, voldoende aan Euro 4 of Euro 5. De truck is gelakt in metallic carbon blue, tevens voorzien van chromen elementen en hier daar wat piano black glanslak.

De cabine is voorzien van talloze luxe materialen, meer comfort voor de chauffeur en natuurlijk veel Scania V8 en Griffon symbolen. Een Dark Diamond feature op de achterwand van de cabine ontbreekt niet. Elk van de 100 Dark Diamonds is overigens voorzien van een uniek nummer en is gesigneerd door Sven-Erik “Svempas” Bergendahl zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer