Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Volvo presenteert FE op CNG

Volvo Trucks breidt haar gamma uit met een Volvo FE die volledig op CNG loopt. De FE CNG is ontwikkeld voor gebruik bij kleine afstanden met veel start-stop werk, dus voornamelijk vuilnisdiensten en kleinschalig distributiewerk. De nieuwe Volvo heeft een nieuwe 9 liter Euro 6 motor, die voorzien is van bougies en een automatische transmissie.

“Bedrijven die veel rijden in stedelijk gebied kunnen nu beschikken over een truck met een veel lagere uitstoot. Steden in de hele wereld zijn op zoek naar vervoer met een lagere uitstoot dan dieseltrucks. Bij het ophalen van huisvuil is gebruik van duurzame brandstoffen vaak al een voorwaarde om mee te mogen doen aan een tender”, legt Christina Eriksson, business manager Alternative Drivelines bij Volvo Trucks uit. CNG heeft veel minder NOx en fijnstof als emissie dan diesel. Wordt er biogas gebruikt, dan ligt dat percentage tot zo’n 70 procent lager.

De Volvo FE CNG wordt aangedreven door een nieuwe 9 liter Euro 6 motor met 320 pk vermogen en een koppel van 1356 Nm. De motor is voorzien van speciale gasbougies. “De toepassing daarvan is erg geschikt voor korte ritten waar veel start-stop werk is”, aldus Eriksson, die gelooft dat aardgas de brandstof is die in de toekomst het alternatief voor diesel wordt. “We werken nu samen met plaatselijke overheden en het bedrijfsleven om te komen tot relevante regelgeving en de juiste voorwaarden voor een zo goed mogelijke ontwikkeling van CNG in stedelijke toepassingen.”

De Volvo FE CNG is verkrijgbaar als 4×2 (19 ton) en 6×2 (19,5 en 26 ton). De auto is alleen verkrijgbaar met een dagcabine. De CNG tanks worden in 2×4 of 2×3 opstelling aan beide zijden van het chassis bevestigd. Er is dan ruimte voor maximaal 160 m3 aardgas.

De FE CNG is per direct te bestellen, de eerste auto’s worden naar verwachting afgeleverd begin 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer