Ga naar hoofdinhoud

Fuso start productie nieuwe eCanter in Portugal

Fuso is afgelopen week gestart met de productie van de nieuwe Fuso eCanter in het Portugese Tramagal. De eCanter is nu verkrijgbaar in totaal 42 varianten met zes wielbases en een bruto voertuiggewicht van 4,25 tot 8,55 ton.

Karl Deppen, CEO Daimler Truck Asia: “Wij van Daimler Truck zetten ons volledig in voor het klimaatakkoord van Parijs en om duurzaam transport tot een succes te maken, daarom streven we ernaar om tegen 2039 in onze wereldwijde kernmarkten uitsluitend CO2-neutrale voertuigen aan te bieden. Een belangrijk onderdeel daarvan is het ondersteunen van de overgang van onze klanten naar eMobility met de gemakkelijke, efficiënte en elektrische eCanter die hier in Tramagal in productie gaat. Hiermee zetten we een belangrijke stap dichter bij CO2-neutraal transport.”

Tijdens het evenement kondigden Karl Deppen en Arne Barden, CEO MFTE, met trots een andere indrukwekkende mijlpaal aan voor de fabriek in Tramagal met de 250.000 Fuso Canter die ter plaatse zijn geproduceerd. De MFTE-fabriek in Tramagal produceert de Fuso Canter sinds 1980.

Lees meer over de nieuwe Fuso eCanter in een van de komende edities van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer