Heering vraagt deeltijd-WW aan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Heering vraagt deeltijd-WW aan

Heering Transport Solutions, actief in carrosseriebouw en reparatie van bestaand transportmaterieel, heeft deeltijd-WW aangevraagd voor alle dertig werknemers van het bedrijf.

Heering Transport Solutions“De markt van nieuwe carrosserieën is één op één gerelateerd aan die van de verkoop van trucks”, zegt directeur Patrick Heering in De Stentor, ,,en die is met tientallen procenten gedaald.”

Heering kan dus niet afwachten, vindt hij. “We weten niet wanneer het herstel van de economie optreedt. Als ondernemer moet je verder kijken dan vandaag en telkens beslissen om ‘nog even te wachten’ met maatregelen vind ik niet goed. Ik wil dat het bedrijf gezond blijft en heb ervoor gekozen om voor alle medewerkers deeltijd-WW aan te vragen.” Het bedrijf vult de salarissen van het personeel aan tot honderd procent.

Deeltijd-WW klinkt ernstig, maar heeft voor werknemers een veilige achtergrond. Heering wijst erop dat zijn bedrijf met deeltijd-WW in feite de verplichting aangaat om alle betrokken werknemers voor langere termijn te behouden. Zou de regeling worden gebruikt als voorportaal van definitief ontslag, dan volgt namelijk een flinke boete.

De insteek van Heering, een bedrijf met een historie die terugvoert tot 1865, is juist iedereen te behouden. “Ze zijn vaak langdurig bij ons familiebedrijf in dienst en hebben de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons bedrijf”, zegt Heering. ,,Het zou enorm zuur zijn om hen na een aantal jaren van hoogconjunctuur de dupe te laten worden van de recessie. Door onze maatregelen blijven vakkrachten behouden voor ons bedrijf. Ze zullen gedurende deze periode zelfs vaktechnisch worden geschoold.”

Heering Transport Solutions en Heering Service & Repair heeft vestigingen in Vaassen (Spinfondsweg) en Apeldoorn (Surinameweg). Het bedrijf speelde onlangs al in op de recessie met een campagne gericht op langer doorrijden met trailers, Rijdoorderecessie.

Bron: De Stentor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer