Hogere wegenbelasting oude trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hogere wegenbelasting oude trucks

Per 1 april wordt de wegenbelasting voor trucks met een Euro 0, 1 of 2 motor verhoogd. De verhoging bedraagt 60, 75 of 90 procent, afhankelijk van de vrachtauto.

Euro 0De Belastingdienst heeft afgelopen vrijdag brieven aan ondernemers met oude vrachtauto’s verstuurd. In deze brief wordt verwezen naar het ‘truckersakkoord’ dat het bedrijfsleven afgelopen zomer met het kabinet heeft gesloten. EVO, TLN, KNV en VERN hebben afgelopen zomer onderhandeld over een reeks lastenverzwaringen. Toen het kabinet deze verhoging van de motorrijtuigenbelasting in mei 2008 aankondigde, hebben de partijen alles op alles gezet om de verhoging van de baan te krijgen. Het kabinet wilde echter  van geen wijken weten.

Ook een protestactie van EVO en TLN konden er niet voor zorgen dat alle verhogingen van tafel gingen. Wel hebben de acties geleid tot onderhandelingen met het kabinet over een pakket van steunmaatregelen. Een van die maatregelen is het terugvloeien van de opbrengsten van de verhoging van de motorrijtuigenbelasting naar het bedrijfsleven in de vorm van subsidies voor schone motoren (Euro 5/ EEV) en roetfilters.

Ook is in dit akkoord afgesproken dat de motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto’s met Euro 3,4 of 5 motor niet omhoog gaat. Dit was aanvankelijk namelijk wel het plan. Met dit hele pakket zijn EVO, TLN, KNV en VERN akkoord gegaan, omdat dit het maximaal haalbare was.

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer