IRU: "Rij niet op verlies" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

IRU: “Rij niet op verlies”

Transporteurs moeten opdrachten weigeren waar ze geen winst op maken als ze hun bedrijf in goede gezondheid willen houden. Deze straffe waarschuwing komt van de International Road Transport Union (IRU), in een poging overheden in Europa te overtuigen hoe belangrijk wegtransport is voor de economie. Dat meldt RoadTransport.com.

Economische crisis raakt transportsector hardVolgens IRU moeten de Europese overheden meer doen om de transportbranche te helpen, maar moet de sector ook alles doe nom haar zelf te helpen. “Wij moedigen dus onze leden aan om alleen opdrachten aan te nemen als ze er winst op kunnen maken en kosten kunnen doorbelasten aan de opdrachtgever”, aldus Jens Hügel van IRU.

Hij voegt er aan toe dat deze aanpak zou helpen om prijzen te stabiliseren omdat het de transportcapaciteit vermindert. Zo zouden opdrachtgevers zich realiseren dat ze voor hun eigen kostenbesparing niet zomaar transporteurs opdrachten op verlies kunnen laten draaien.

De eerste branchevertegenwoordiger die reageert is Jack Semple van de Road Haulage Association, die zegt dat hij het standpunt van de IRU wel begrijpt, maar hij heeft ook een kanttekening: “We moeten wel zien dat transporteurs liever hun auto’s en personeel aan het werk hebben tegen een klein verlies dan dat auto’s en personeel helemaal niets doen. Maar het is wel belangrijk dat transportbedrijven kijken naar hun operationele kosten en tegen realistische tarieven de weg opgaan.”

De visie van de IRU is begrijpelijk, maar in deze moeilijke markt is het een veelgevraagde keuze om je auto’s stil te zetten teneinde geen verlies te draaien. Of zoals een transporteur het zei: “Het is kiezen uit twee kwaden. Als ik mijn auto’s stil zet komt er wel een andere transporteur die de opdracht tegen een lager tarief uitvoert. In dat geval rij ik liever door terwijl ik verlies draai.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer