Iveco Stralis CNG op biogas voor Omrin • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco Stralis CNG op biogas voor Omrin

Omrin heeft onlangs een nieuwe Iveco Stralis CNG in gebruik genomen. Vanwege de ervaringen met andere Iveco’s op groen gas, is wederom gekozen voor Iveco in combinatie met CNG. Iveco-dealer Cornelis Bedrijfsauto’s uit Leeuwarden zorgde voor de aflevering.

Omrin01

De 330 pk sterke Iveco CNG Stralis is uitgerust met een dakspoiler met automatische hoogte verstelling (Veap Shield). De Stralis heeft een totale gastank inhoud van 1.620 liter waarmee de actieradius boven de 500 km per tankbeurt komt. De opbouw van het 21 ton VDL haakarmsysteem is verzorgd door Rondaan in Beetgum, evenals het automatische afkleedsysteem van VBK. Steven van der Velde van Omrin: “Onze nieuwe Stralis wordt ingezet voor transport van los gestort vuil en perscontainers, en rijdt altijd met een aanhanger met het maximaal toegestane wettelijke gewicht. Wij hebben deze combinatie aangeschaft na onze goede ervaringen met een soortgelijke Iveco CNG Stralis die inmiddels binnen een jaar meer dan 100.000 kilometers heeft afgelegd.”

Biobrandstoffen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij alles wat Omrin doet. Het bedrijf voor vuilverwerking streeft er voortdurend naar om het milieu te sparen en kiest waar mogelijk voor aardgas en biobrandstoffen voor het wagenpark. In de visie van Omrin past volledig de keuze voor de Iveco CNG Stralis op groen gas. Het bedrijf wil zo veel mogelijk voertuigen op eigen biogas laten rijden, dat vrijkomt bij de vergisting van het organische deel in het restafval. “Omrin wil toonaangevend zijn in inzameling, terugwinning van grondstoffen en productie van duurzame energie,” zegt van der Velde van Omrin. “Daarom zijn wij blij dat wij met Iveco in staat zijn die doelstelling door te voeren in ons wagenpark.”

Stralis CNG

Het Stralis CNG gamma biedt voor elk soort transport een pasklare oplossing. De Stralis CNG is uitgerust met een Cursor 8 CNG motor, met 270 pk (1100 Nm) of 330 pk (1300 Nm). Iveco is de enige constructeur van bedrijfsvoertuigen en industriële voertuigen die een compleet gamma CNG-versies aanbiedt. In heel Europa leverde Iveco al ruim 10.000 CNG voertuigen, voornamelijk bestemd voor transport in en om de stad. De CNG motoren hebben nagenoeg geen uitstoot van roetdeeltjes, koolwaterstoffen of stikstofoxiden, een lagere CO2-uitstoot of zelfs helemaal geen CO2-uitstoot bij voeding op biomethaan. Ze zijn ook veel stiller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer