Iveco voorop met Stralis CNG/LNG Euro 6 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco voorop met Stralis CNG/LNG Euro 6

Iveco heeft de eerste exemplaren van de Stralis Natural Power Euro 6 onlangs geleverd aan Europese klanten. Dat is bijzonder, want Iveco levert momenteel als enige Euro 6 LNG trucks. Natural Power houdt zowel CNG- als LNG-trucks in voor zowel distributie, logistiek op korte en middellange afstand en gemeentediensten zoals afvalomhaling en -transport.

Met deze nieuwste ontwikkeling toont Iveco zijn leiderschap aan op het gebied van alternatieve brandstoffen door een compleet gamma lichte en zware bedrijfsvoertuigen alsook bussen aan te drijven met aardgas. In het totaal werden al meer dan 12.000 exemplaren verkocht, waarvan 2.000 in 2013.

Het brede Stralis Natural Power Euro 6 programma bestaat uit twee- en drieassers met vaste opbouw en tweeassige trekkers. De voertuigen, die in de fabriek van Madrid worden gebouwd op dezelfde assemblagelijn als de dieselmodellen, zijn uitgerust met de Cursor 8 Natural Power-motor met vermogens van 270 tot 330 pk. Die motor is gekoppeld aan de handgeschakelde zestienversnellingsbak van ZF of de zestrapsautomaat met hydraulische koppelomvormer van Allison. De CNG-modellen hebben een totale tankinhoud tussen 400 en 1.300 liter en een lay-out die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

Naast de CNG-versie voor middellange en lange afstanden is de Stralis Natural Power ook verkrijgbaar in een LNG-versie (vloeibaar aardgas) voor een rijbereik van 750 kilometer. De trekker AT440S33T/P LNG is standaard uitgerust met vier CNG-tanks van 70 liter en een cryogene tank van 525 liter LNG. Het aardgas wordt in vloeibare toestand opgeslagen bij -130°C en een druk van 9 bar, en wordt vervolgens omgezet in een gasvormige toestand alvorens het in de motor wordt geïnjecteerd.

Eén reactie op “Iveco voorop met Stralis CNG/LNG Euro 6

  • het is goed om te lezen dat de ontwikkelingen steeds verder gaan en beter worden sinds twee jaar rijdt ik met een iveco op LNG en ik moet zeggen het bevalt mij buiten gewoon goed,ben zeer benieuwd wat de euro6 gaat brengen wacht af of ook mijn bedrijf post-kogeko daar in gaat verder inversteren.

    vr groet karel de vos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer