Ga naar hoofdinhoud

Iveco’s voor Netwerk

Netwerk Transport & Logistiek uit Dinxperlo heeft onlangs twee nieuwe 460pk sterke Iveco Stralis Hi-Way trekkers in gebruik genomen. Iveco-dealer Schouten leverde de voertuigen af vanuit de vestiging in Doetinchem. De nieuwe Iveco’s zullen door Netwerk worden ingezet voor internationale transportwerkzaamheden van en naar Duitsland, de belangrijkste activiteit van Netwerk.

Netwerk Transport & Logistiek BV 4
Netwerk Transport & Logistiek hecht veel waarde aan de uitstraling van haar wagenpark. Als rijdende visitekaartjes kiest het bedrijf uit Dinxperlo voor een unieke eigen uitstraling. Zo zijn ook de nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekkers uitgevoerd in de donkergroene lakkleur met rode en gele accenten en zijn de zonneklep, spiegelkappen en onderlijn mee gespoten. Netwerk Transport & Logistiek B.V. heeft de Iveco’s laten uitvoeren met twee brandstoftanks af-fabriek met een gezamenlijke inhoud van 1260L, stand airco en ADR-uitrusting.

Onder de cabine hebben de nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekkers de FPT Cursor 11 dieselmotor aan boord die een vermogen levert van 460pk en 2150Nm koppel. Het Hi-SCR systeem zonder EGR zorgt voor de uitlaatgasbehandeling waardoor de truck aan de Euro 6 emissienorm voldoet.

Bij de keuze voor nieuw transportmaterieel heeft Netwerk Transport & Logistiek met name gelet op TCO en het brandstofverbruik tijdens de inzet van een demonstratievoertuig. Ook zijn de chauffeurs zeer te spreken over de ruimte en de strakke afwerking van het interieur van de Iveco Stralis Hi-Way en de gebruiksvriendelijke indeling. Daarnaast heeft het transportbedrijf gekozen voor de Iveco Stralis vanwege het zeer lage geluidsniveau van het voertuig, zowel in de cabine van het voertuig als buiten de truck. Deze twee voertuigen zijn de eerste twee Iveco’s in het wagenpark van Netwerk Transport & Logistiek.

Netwerk Transport & Logistiek is opgericht in 1993 en was op dat moment gevestigd in Wijchen. De huidige eigenaren, Monique en Ferdy Bruntink, namen het bedrijf in maart 2000 over. Toen bestond het wagenpark van Netwerk uit vier trekkende eenheden en drie opleggers. Met de uitbreiding van het wagenpark met de twee nieuwe Iveco’s, beschikt het bedrijf over 19 trekkende eenheden en circa 25 opleggers. Deze worden dagelijks ingezet voor nationale en internationale transporten van stukgoed en complete ladingen. Daarnaast verzorgt Netwerk ook nog koeriersdiensten voor ladingen tot drie europallets groot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer