Kamer voor snellere aanleg truckparkings • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kamer voor snellere aanleg truckparkings

De Tweede Kamer loopt niet warm om meer geld uit te trekken voor beveiligde parkeerplaatsen tegen de dit jaar toegenomen diefstal van lading uit vrachtwagens. Maar het tempo waarmee deze speciale parkeergelegenheden worden aangelegd, mag wel omhoog.

Truckparking NieuwlandDe Tweede Kamer loopt niet warm om meer geld uit te trekken voor beveiligde parkeerplaatsen tegen de dit jaar toegenomen diefstal van lading uit vrachtwagens. Maar het tempo waarmee deze speciale parkeergelegenheden worden aangelegd, mag wel omhoog.
De regeringspartijen CDA en PvdA vinden dat er al hard aan wordt getrokken in Nederland. “Ik heb niet de indruk dat het een kwestie van geld is”, aldus Lia Roefs (PvdA), die wel erkent dat de situatie zorgwekkend is. “Er mag wel meer tempo in het aanleggen van veilige parkeerplaatsen. Het rapport van de verkeersinspectie bewijst de urgentie”, aldus CDA-Kamerlid Ruud van Heugten. Ook de oppositiepartijen VVD en SP denken er zo over.
Het CDA pleit daarnaast voor voortzetting van een speciaal team van politie en justitie tegen ladingdiefstal dat werkt met lokvrachtwagens. Vanwege de daling van het aantal ladingdiefstallen in het afgelopen jaar gingen er stemmen op om het team op te heffen. “Het moet eerder worden uitgebreid dan ingekrompen”, aldus Van Heugten.
Hij wil ook een grotere inzet van Europa. Nederland heeft 20 miljoen euro uitgetrokken voor ongeveer twintig veilige parkeerplaatsen. Europa heeft tot nu toe slechts 5 miljoen euro beschikbaar voor vijf parkeerplaatsen. Er zou geld uit een specale Europese pot voor infrastructuur moeten worden gebruikt voor een netwerk van veilige parkeerplaatsen door Europa.

Lees ook: Diefstal trucks stijgt met 40 procent

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer