Oekraïne-oorlog beperkt truckproductie MAN • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oekraïne-oorlog beperkt truckproductie MAN

De oorlog in Oekraïne leidt bij MAN Truck & Bus tot enorme tekorten in de levering van kabelbomen voor vrachtwagens. Als gevolg daarvan liggen de vrachtwagenfabrieken in München en Krakau sinds 14 maart stil en is de productie in de fabrieken in Neurenberg, Salzgitter en Wittlich aanzienlijk onderbroken. Leveranciers van kabelbomen voor vrachtwagens kunnen in hun Oekraïense vestigingen niet of slechts in zeer beperkte mate produceren. Hierdoor dreigt de vrachtwagenproductie verscheidene weken stil te vallen en dreigt de productie in het tweede kwartaal sterk terug te lopen. De busproductie van MAN wordt niet noemenswaardig getroffen.

“Wegens de dramatische situatie heeft de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus onmiddellijk maatregelen getroffen om de situatie het hoofd te bieden. Onmiddellijk na het uitbreken van de oorlog zijn we onder meer begonnen met het dupliceren van Oekraïense leveringsstructuren voor kabelbomen voor vrachtwagens in andere landen. Dit neemt echter meerdere maanden in beslag. Bovendien hebben wij besloten de uitgaven voor niet-bedrijfskritische activiteiten volledig stop te zetten en, tot nader order, een personeelsstop in te voeren. Voor de vestigingen in München, Neurenberg, Salzgitter en Wittlich is de werktijdverkorting verlengd en tevens uitgebreid met de administratie.  Dit betekent dat tot 11.000 MAN-werknemers in Duitsland in werktijdverkorting zullen gaan. Voor werknemers in het buitenland gelden landspecifieke regelingen. Als teken van solidariteit met de werknemers zal de Raad van Bestuur vanwege de dramatische ontwikkeling de komende drie maanden ook in belangrijke mate afzien van salaris”, verklaart Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus. 

Aangezien het bedrijf door de huidige ontwikkelingen niet in staat is de overeengekomen leveringstermijnen na te leven, heeft MAN zijn klanten een orderannulering aangeboden. Tegelijkertijd wordt hun de mogelijkheid geboden een order te plaatsen tegen nieuwe voorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer