Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: VW ontslaat voormalig Scania-topman Östling

Volkswagen heeft voormalig truckchef en lid van de RvB Leif Östling ontslagen. Dat gebeurt volgens het Zwitserse magazine Bilanz nadat Östling zich in Geneve had uitgelaten over rechten van medewerkers van Scania.

östlingLeif Östling werd door Volkswagen aangewezen om de uitwerking van het inlijven van MAN en Scania te begeleiden. Dat ging echter moeizaam, zo meldde zelfs personeel van beide truckmerken al eens aan TTM.nl. Andreas Renschler is binnengehaald om een echte truckdivisie binnen VW op te zetten en te doen wat Östling niet voor elkaar kreeg. Het was de bedoeling dat Östling verder zou gaan in een rol op de achtergrond tot aan zijn pensioen, maar nu is Östling per direct de wacht aangezegd.

Aanleiding voor het plotselinge vertrek zijn uitlatingen van Östling op de autoshow van Geneve eerder deze week. Daar waarschuwde hij Scania-medewerkers om het feit dat ze geen vetorecht hadden bij belangrijke beslissingen. Ondanks regelgeving zou directie en eigenaren bij Volkswagen de uiteindelijke beslissingen nemen. Die uitspraak schijnt Leif Östling, die al een tijdje bekritiseerd werd omdat hij vooral het belang van Scania zou willen verdedigen, nu fataal geworden. Östling, die dit jaar 70 jaar wordt, was sinds 2012 lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Group. Hij begon zijn carrière bij Scania in 1972. Van 1983 tot 1988 was hij directeur van Scania Nederland

UPDATE: Volkswagen heeft vrijdagmiddag zelf een korte verklaring over Östling afgegeven. “Wij bevestigen dat de heer Östling sinds 1 maart geen lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG meer is. Hij blijft als adviseur werkzaam voor Volkswagen AG. Over speculaties doen wij verder geen mededelingen.” Östling is dus klaarblijkelijk niet ontslagen, maar of hij na deze schermutselingen nog serieus werkzaam is valt te betwijfelen. Het contract van Östling bij VW loopt naar verluidt nog tot 1 september.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer