Nu inschrijven voor Fleetboard Drivers’ League 2018 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nu inschrijven voor Fleetboard Drivers’ League 2018

Tijdens de Fleetboard Drivers’ League strijden vrachtwagenchauffeurs uit negentien landen drie maanden lang tegen elkaar in de zoektocht naar de beste chauffeurs en teams op nationaal én internationaal niveau. De inschrijving is nu open.

Dé zoektocht naar de beste chauffeurs wordt dit jaar voor de veertiende keer gehouden. Vorig jaar deden er een recordaantal chauffeurs mee aan de Fleetboard Drivers’ League. Alleen al in Nederland reden ruim 4.400 chauffeurs en 82 teams mee. Onder het motto RIJD.STRIJD.WIN nemen vrachtwagenchauffeurs uit negentien landen het dit jaar wederom tegen elkaar op. Het doel van de competitie is, net als voorgaande jaren, om aan de hand van de inzetanalyse van telematicasysteem Fleetboard de beste rijstijlbeoordeling te behalen. De persoonlijke waardering bestaat uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, gelijkmatige snelheid en remgedrag. Hoe hoger de waardering, des te hoger de plaats op de ranglijst. Chauffeur Roger Diederen uit Nieuwegein reed nog geen maand bij Simon Loos toen de Drivers’ League 2017 van start ging. Op enkele ritten na bij een vorige werkgever, had hij nog geen ervaring met de trucks van Mercedes-Benz. Toch wist hij met zijn Actros 2545 LS de Fleetboard Drivers’ League 2017 af te sluiten met een gemiddeld rijstijlcijfer van 9,7. Daarmee eindigde hij bij de top drie van beste Nederlandse chauffeurs. Behalve dat hij het een ontzettend leuke ervaring vond om met zijn collega’s de strijd aan te gaan, is zijn rijstijl er echt door verbeterd. “De Fleetboard Driver’s League heeft mij geen andere maar wel een bewustere chauffeur gemaakt!”, aldus Roger Diederen.

Tijdens de Fleetboard Drivers’ League rijden chauffeurs hun normale route met hun eigen lading. Ze moeten minstens 3.200 kilometer per maand afleggen om zich te kwalificeren voor de competitie. Een team is samengesteld uit minstens drie chauffeurs. Elk team moet per maand dus minstens 9.600 kilometer afleggen om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. De prestaties van de drie beste chauffeurs van het team tellen mee voor het uiteindelijke puntenaantal.

Net als vorig jaar kunnen chauffeurs extra punten verdienen door elkaar uit te dagen voor een duel. Voor elk gewonnen duel wordt 0,05 bonuspunt toegevoegd aan het puntenaantal.

Aan het einde van de competitie wordt bepaald welke Nederlandse deelnemers de titel ‘Beste chauffeur’ en ‘Beste team’ op hun naam mogen schrijven. De drie beste chauffeurs en de zes best presterende teams ontvangen een prijs. Dit jaar zijn er ook drie prijzen gereserveerd voor de teams die tijdens de competitie de beste verbetering in hun rijstijl laten zien. Benieuwd naar de prijzen van dit jaar, kijk snel op www.driversleague.com/nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer