Mercedes, Fiat en Volkswagen in de prijzen op IAA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes, Fiat en Volkswagen in de prijzen op IAA

De Mercedes-Benz Atego is verkozen tot International Truck-of-the-Year 2011. Dat is vanavond bekendgemaakt op de IAA in Hannover. Fiat won met de Doblò Cargo de titel International Van-of-the-Year 2011 en Volkswagen ging aan de haal met de nieuwe International Pickup Award voor de brandnieuwe Amarok.

Mercedes-Benz Atego Truck of the Year 2011Mercedes-Benz won de titel al driemaal met de Actros en dan nu met de nieuwe Atego. Die is namelijk volgens de jury niet alleen in hoge mate vernieuwd, maar hij is ook te koop als hybride voertuig, en dat is echt een meerwaarde in dit segment. De Atego won met grote overmacht. Hij kreeg van de jury 127 punten. De Volvo FM/FMX kreeg 82 punten, de Scania V8 bleef steken op 45 punten.

Fiat Doblo Cargo International Van of the Year 2011Bij de International Van-of-the-year 2011 verkiezing was het veel spannender. De Opel Movano/Renault Master konden op veel stemmen rekenen (107), maar werden toch verslagen door de Fiat Doblò Cargo, met 128 punten. De nieuwe Mercedes-Benz Vito deed met 46 punten zo ongeveer voor spek en bonen mee. Juryvoorzitter en TTM.nl hoofdredacteur Pieter Wieman zei bij de uitreiking dat de Dobló Cargo op veel fronten goed scoorde,  maar de jury vooral overtuigde door het feit dat de chassis- en carrosserievarianten van de nieuwe Doblò Cargo veeltalliger zijn dan welke bestelauto in dit segment ook.

VW Amarok Pick up of the YearVolkswagen kreeg de eerste International Pick Up Award voor de nieuwe Amarok. De Amarok overtuigde de jury door zijn offroad capaciteiten, maar ook door on-road capaciteiten. Die worden namelijk steeds belangrijker in dit segment, want er wordt steeds vaker veel op asfalt, en minder offroad gereden. Van de maximaal 91 punten scoorde de VW Amarok er 61. Tweede werd de Toyota Hi-Lux, derde de Nissan Navara. De nieuwe Pick Up Award wordt uitgereikt door de dezelfde jury als de Van-of-the-Year Award.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer