MotoGP kiest Iveco voor vervoer racematerialen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MotoGP kiest Iveco voor vervoer racematerialen

Iveco heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met de MotoGP, het grootste wereldwijde motorracekampioenschap, zal voortzetten. De overeenkomst wordt verlengd voor een periode van vier jaar en zal wederom met Dorna Sports, de organisator van het kampioenschap, worden gesloten. Als MotoGP Truck Supplier zal Iveco 14 Iveco-voertuigen leveren voor het transport van racematerialen naar de circuits. Iveco verlengt ook zijn sponsoring van het Repsol Honda Team en van het Mooney VR46 Racing Team.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei: “We zijn er trots op dat we zo’n geweldige competitie kunnen ondersteunen waar geavanceerde technologie samengaat met ongeëvenaarde moed om de grenzen te verleggen. Dit sponsorschap weerspiegelt dezelfde energie die ten grondslag ligt aan Iveco’s streven om de beste oplossingen te creëren voor de behoeften van onze klanten en de strijdlustige passie die ons ertoe aanzet om elke dag te streven naar perfectie.”

Het nieuwe seizoen begon op zondag 26 maart op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimao, Portugal, en wordt in november afgesloten op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia, Spanje, met in totaal 21 Grands Prix in 18 verschillende landen.

Iveco zal dit MotoGP-seizoen ondersteunen met 13 Iveco S-WAY trucks – het vlaggenschip van de zware serie van het merk – en 1 Iveco Daily, het iconische lichte bedrijfsvoertuig. De betrouwbare, veilige en robuuste Iveco-trucks zullen de verantwoordelijkheid op zich nemen om het racemateriaal en de uitrusting te vervoeren over de routes die de circuits met elkaar verbinden. Hiermee dragen zij bij aan de opstelling die zowel gasten als fans zal ontvangen.

De voertuigen worden aangepast met de MotoGP- en Iveco-logo’s en met een speciale witte kleurstelling die een sterke racestijl weerspiegelt welke typisch is voor de motorsport.

Iveco is ook Official Sponsor van het Repsol Honda Team en Official Supplier of Mooney VR46 Racing Team Tractor Unit, en ondersteunt met zijn Iveco S-WAY trucks de logistiek van de teams voor het vervoer van het materiaal van de rijders naar de MotoGP-races die in Europa worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer