Nieuw: Chinese Truck of the Year • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw: Chinese Truck of the Year

Op de China Commercial Vehicle Show is onlangs de nieuwe ‘Chinese Truck of the Year Award’ gepresenteerd. Deze nieuwe truckaward is een initiatief van de International Truck of the Year Award en het Chinese vakblad Commercial Vehicle Magazine (CVM).

DSC02226Commercial Vehicle Magazine is sinds vorig jaar namens ‘associated member’ van de International Truck of the Year jury, evenals India, Zuid Afrika, Australië, Brazilië en Japan. Sindsdien is er gewerkt aan het opzetten van de Chinese Truck of the Year Award, als partner van de Europees geörienteerde International Truck of the Year Award.

Jaarlijks zal de Chinese Truck of the Year Award worden uitgereikt aan een vrachtwagen die in de twaalf maanden daarvoor op de markt is gebracht en naar mening van de jury de meest efficiënte nieuwe truck is. De beoordeling gaat dan net als bij de ITOY om innovatie, comfort, veiligheid, rijgedrag, brandstofverbruik, milieuimpact en TCO. De juryleden van de ITOY zullen de kandidaten testrijden en evalueren voor de CTOY Award.

ITOY juryvoorzitter Gianenrico Griffini: “De Chinese truckmarkt is de grootste ter wereld. We zijn daarom bijzonder blij met deze nieuwe award, die de essentie van de International Truck of the Year Award verder versterkt. De ITOY jury heeft al lang banden aangeknoopt met de Chinese truckmarkt en het is goed te zien dat we de opzet van de Chinese Truck of the Year Award kunnen ondersteunen. Deze nieuwe award zal veel betekenen in de Chinese truckindustrie en de onderscheiding kan een benchmark gaan vormen voor Chinese truckindustrie, die hoe dan ook de komende jaren zich steeds meer wereldwijd wil en zal gaan profileren.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer