Ga naar hoofdinhoud

Nieuw ‘examenmaterieel’ voor IBKI

IBKI heeft van Trailer Service Veenendaal (TSV) en Scania Beers een nieuwe trailer en trekker in ontvangst genomen. Het exameninstituut gaat de nieuwe combinatie, inclusief uitleessoftware, gebruiken voor het beoordelen van deelnemers aan Examens en Proeven van Bekwaamheid. Het nieuwe materieel levert volgens IBKI een belangrijke bijdrage aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de examens.

IBKI neemt trekker en trailer in ontvangstVolgens  Scania Beers is het belangrijk dat de geleverde voertuigen zijn voorzien van de juiste software om het voertuig uit te lezen. Tevens heeft IBKI, dankzij de nauwe samenwerking tussen TSV en Wabco, leverancier van remonderdelen, ook de software van Wabco ontvangen. Om de examenopdrachten zo realistisch mogelijk te maken hebben de bedrijven IBKI ook voorbeelden van storingen aangedragen die in de examens kunnen worden verwerkt.

Het in huis hebben van de meest recente techniek komt de kwaliteit van de examens en Proeven van Bekwaamheid ten goede. IBKI kan nu opdrachten laten uitvoeren volgens de standaard van de laatste techniek. De nieuwe trailer en trekker worden gebruikt in een complete situatie, inclusief de bijgeleverde software om storingen te kunnen uitlezen. Het uitlezen zal voortaan worden gedaan op niveau 2, 3 en 4. Niveau 2 betreft het vervangen van onderdelen en het controleren op werking. Niveau 3 omvat diagnose stellen van onderdelen en het vervangen en daadwerkelijk afstellen hiervan, zowel elektronisch als mechanisch. Niveau 4 behelst diagnose stellen aan complexe systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer