Ga naar hoofdinhoud

Nieuwegein kijkt naar milieuzone

De gemeente Nieuwegein gaat 26 februari een onderzoek doen naar het vrachtverkeer binnen de gemeentegrenzen om te bepalen of invoering van een milieuzone voor het vrachtverkeer zinvol is. Volgens EVO en TLN is dit een goede aanpak.

stadsdistributieDe gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek en de meest actuele cijfers over de gemeentelijke luchtkwaliteit als basis om een besluit te nemen over de invoering van een milieuzone voor het vrachtverkeer.

EVO en TLN steunen de gemeente in haar aanpak om op basis van harde cijfers te bepalen of de invoering van een milieuzone noodzakelijk is of niet.

In het verleden zagen we bij gemeenten te vaak een neiging om op basis van onderbuikgevoel de invoering van een milieuzone af te kondigen. Nieuwegein laat zien dat die tijd nu gelukkig achter ons lijkt te liggen, aldus EVO.

In 2006 hebben overheid en bedrijfsleven afgesproken om de invoering van milieuzones alleen toe te laten op plaatsen waar de luchtkwaliteitsnormen echt worden overschreden. EVO en TLN dringen er voor de zekerheid wel bij de gemeente Nieuwegein op aan dit convenant zo snel mogelijk mede te ondertekenen.

EVO en TLN houden de vinger aan de pols en verwachten in april meer duidelijkheid.

Bron: EVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer