Ga naar hoofdinhoud

Geert Vermeer, in zijn eigen woorden

Geert Vermeer neemt dit jaar afscheid van het DAF Museum. In voorbereiding op het artikel dat TTM.nl met hem maakte, stuurden we hem wat vragen toe ter voorbereiding. Geert ging er meteen even voor zitten en stuurde een uitgebreid epistel terug, zonder dat het interview ook nog maar had plaatsgevonden. Hij vertelt zo mooi en zo veel, dat we zijn (eigen!) woorden hieronder graag publiceren. Met de toestemming van Geert, uiteraard.

1} Je hebt 10 jaar bij het DAF-museum gewerkt – Hoe ben je erbij betrokken geraakt?

Ik kende Marc van Doorne (toentertijd voorzitter van het DAF Museum, nu erevoorzitter) en ben met hem in contact gekomen. Van hem hoorde ik van de plannen, onder andere een vernieuwing en uitbreiding. Er lagen al plannen om officieel gecertificeerd museum (Erkend Museum) te worden en er mocht ook wel iets meer ‘aan de weg getimmerd worden’. Vanwege mijn grote netwerk kreeg ik de portefeuille ‘Externe Betrekkingen’ en zo heb ik de zakelijke markt benaderd (we hebben in het DAF Museum een Theater, een Dorpsplein, een Daffetaria etc.), dus hebben we veel te bieden.

2) Wat heb jij zelf met het merk DAF?

DAF heeft altijd mijn belangstelling gehad. Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in auto’s. Ik spaarde folders en speldjes, schreef de hele (auto-)wereld aan op de typemachine van mijn vader. Ik had zelfs op mijn 16de (!) al een eigen autopagina in het weekblad De Echo in Haarlem. Mijn ouders wisten niet wat ik later zou worden, maar dat het iets met auto’s (of met vervoer) zou zijn, lag wel vast. Misschien is mijn belangstelling voor DAF begonnen toen ik met mijn vader naar de AutoRAI ben geweest, (dat was in 1958, ik was 10 jaar). Daar was de introductie van de DAF 600. Die mensenmenigte en de kleine Hollandse auto ‘de eerste kleine automatische personenauto ter wereld’ boeide mij toen al. Kort daarna kocht mijn vader zijn eerste auto, een blauwe DAF 600, waarna er nog diverse volgden (Daffodil, DAF 44, 55 en 66). In de DAF 600 heb ik – als jonge tiener – mijn eerste kilometers zelf gereden.

Premium artikel

Je wilt een Premium  artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt Premium artikelen te lezen

Onbeperkt Premium artikelen lezen voor € 4,59 per maand

Bekijk de aanbieding

– Onbeperkt &nbsp Premium &nbsp artikelen lezen op ttm.nl

– Alle edities van TTM.nl digitaal lezen voor € 20,50 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer