Paccar toont elektrische en autonome trucks op CES • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar toont elektrische en autonome trucks op CES

Paccar is traditioneel een van de standhouders op tech-beurs CES in Las Vegas. Dit jaar toonde Paccar drie voertuigen met volop innovatie: de batterij-elektrische Kenworth T680E, samen met een Paccar laadstation, de ‘International Truck of the Year 2022’ DAF XG+, voorzien van ultramoderne ‘connected’-technologie, en een Peterbilt Model 579 die is uitgerust met een systeem voor autonoom rijden van Aurora.

De batterij-elektrische Kenworth T680E onderstreept Paccars ambitie om haar klanten emissieloze bedrijfsvoertuigen te kunnen aanbieden. Kevin Baney, Kenworth general manager en Paccar vice president, merkte op: “Met een actieradius van 240 kilometer en de korte oplaadtijd dankzij het Paccar laadstation is de T680E optimaal geschikt voor regionale en stedelijke distributie.”

De in ons land goed bekende DAF XG+ kent een 10 procent hogere brandstofefficiency, een nieuw aerodynamisch ontwerp, een zeer ruime cabine, moderne camerasystemen en geavanceerde technologieën om de chauffeur te ondersteunen. Daarnaast beschikt de truck over het ultramoderne Paccar Connect online fleetmanagementsysteem.

“Paccar Connect verbetert de klantervaring dankzij robuuste databeveiliging, ‘over the air’ software-updates en verfijnde fleetmanagement-functionaliteiten. Bovendien kunnen klanten eenvoudig hun eigen systemen en toepassingen erin integreren”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks.

De Peterbilt 579 is uitgerust met Paccar’s technologie om autonoom te kunnen rijden met behulp van een door Aurora ontwikkeld systeem. Aurora is een toonaangevende technologiebedrijf op het gebied van autonoom rijden. “Ons partnership met Aurora zal voor nog meer veiligheid en efficiency gaan zorgen voor onze klanten”, aldus John Rich, Paccar chief technology officer. De cabine van de ‘next generation’ Peterbilt Model 579 heeft een nieuw, aerodynamisch ontwerp, een nog stillere cabine en een aanpasbaar 15 inch beeldscherm. “De toonaangevende technologieën in de nieuwe Peterbilt trucks zorgen voor een hogere productiviteit bij onze klanten”, aldus Jason Skoog, Peterbilt general manager en Paccar vice president.

“Paccar investeert in technologieën van de volgende generatie voor haar hele programma van transportoplossingen”, voegde John Rich toe. “We vinden het geweldig om terug te zijn op de CES om onze innovatieve elektrische, ‘connected’ en autonome trucks te laten zien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer