Recessie even vergeten op Truckstar Festival • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Recessie even vergeten op Truckstar Festival

Het mogen dan zware tijden zijn in het transport, er zijn in elk geval twee dagen dit jaar wanneer daarvan niets te merken is. Het Truckstar Festival, Nederlands en Europa’s grootste transportevenement, beleeft dit jaar op 25 en 26 juli zijn 29e editie. Het feest voor chauffeurs, transporteurs en eigenlijk voor iedereen wordt traditiegetrouw gehouden op het TT Circuit van Assen.

Truckstar FestivalHet TT Circuit verandert een weekend lang in een 4.555 meter lang dorp, met de cabines en trailers van 2.000 vrachtwagens als tijdelijke woningen. Een echt familiegebeuren, waarbij gezelligheid voorop staat. Veel chauffeurs beschouwen het weekend als hun vakantie. Even lekker weg uit de sleur van de files en de wegopbrekingen, maar natuurlijk nooit ver weg van hun truck!

Het Truckstar festival trekt ook veel dagjesmensen. Vele duizenden bezoekers beleven op het Truckstar Festival een geweldig dagje uit. Het Festival trok de afgelopen jaren, verdeeld over de twee dagen en de vrijdagavond, als de trucks Assen binnen komen rijden, meer dan 65.000 bezoekers. Ook dit jaar verwachten we een dergelijk aantal.

Het totale festivalterrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 60.000 vierkante meter. Wat is er zoal te zien? Op het grote beursplein presenteren diverse bekende truckfabrikanten en andere op transport gerichte ondernemingen zich. Er staan op de paddock van het TT Circuit honderden binnenlandse en buitenlandse showtrucks, oldtimers, groot hijsmaterieel en zwaartransportvoertuigen. De gezellige chauffeursbraderie staat vol met kramen, er is een kermis, en kinderen kunnen zich vermaken in een speciaal voor hen ingericht kinderdorp.

Truckstar FestivalHet hele weekend is op het rechte stuk voor de hoofdtribune het nodige te beleven. De stuntrijders van het Moto X Freestyle team maken metershoge sprongen, er is een decibellencontest waarbij diverse trucks de uitlaatpijpen eens flink laten trillen. Bijzonder is het de recordpoging door sterke man Wout Zijlstra. Samen met een andere sterke man gaat hij proberen een honderd ton zware Volvo-combinatie van zijn plek te krijgen en tien meter vooruit te trekken. Als dat lukt betekent dat een wereldrecord. Natuurlijk zullen de roemruchte truckraces met caravans, de wedstrijdjes transporter laden en lossen en het autovoetbal niet ontbreken.

Een hoogtepunt van het Truckstar Festival is de verkiezing van ‘de Mooiste Truck van Nederland’. Een verkiezing waar heel transporterend Nederland al maandenlang reikhalzend naar uitkijkt. De lezers van Truckstar hebben de finalisten geselecteerd. Een vakjury bepaalt tijdens het festival wie de winnaars zijn in elk van de negen categorieën. Uit die negen komt dan die ene auto die de eretitel Mooiste Truck van Nederland 2009 mag voeren. Ook wordt de mooiste Special Paint truck van Europa gekozen.

De zaterdagavond wordt een groot muzikaal feest. Het muziekpodium biedt voor ieder wat wils. Optredens van Jannes, Lucas & Gea, de 3 J’s, Frans Duijts, Het Feestteam, Ronnie van Bemmel, de gebroeders Ko, Helemaal Hollands, Bouke, Henk Dissel en Kevin Smit zorgen voor een spetterende Hollandse piratenavond. Iedereen op het festivalterrein heeft gratis toegang tot de ruimte voor het muziekpodium. De optredens beginnen om zeven uur en duren tot half twaalf.

Het Truckstar Festivalterrein ligt pal aan de A28 afslag Assen-Zuid. Er is voldoende gratis parkeerruimte voor personenauto’s. het festivalterrein is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dankzij de speciale Festivalbussen die zonder tussenstops meerdere malen per uur heen en weer rijden tussen het NS-station Assen en het TT Circuit (zaterdagavond tot 23.30 uur). De openingstijden van het Truckstar Festival zijn op zaterdag van 09.00 tot 23.30 uur en op zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van het TT Circuit tijdens de beide festivaldagen. De kassa’s zijn op zowel zaterdag als zondag vanaf 09.00 uur open.

Toegangsprijzen Truckstar Festival 2009

Weekendkaart € 26,-
Dagkaart zaterdag € 20,-
Dagkaart zondag € 17,-
Kinderkaart (5 t/m 12 jaar, hele weekend geldig) € 5,-
kinderen tot en met vier jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Honden zijn niet toegelaten.

De kassa’s zijn geopend vanaf 09.00 uur. De diverse activiteiten vinden plaats zaterdag van 10.00 tot en met 23.30 uur en zondag van 10.00 tot en met 17.00 uur. Kijk voor meer info op de speciale Festival pagina op Truckstar.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer