Renault T is Truck of the Year 2015! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault T is Truck of the Year 2015!

Bruno Blin (links), CEO van Renault Trucks, neemt de award in ontvangst van juryvoorzitter Gianenrico Griffini

De Renault T is verkozen tot International Truck-of-the-Year 2015. Dat werd bekendgemaakt op een groot gala voorafgaand aan de IAA. De International Truck-of-the-Year wordt jaarlijks verkozen door 25 journalisten van de belangrijkste Europese truck- en transportvakbladen, waaronder TTM.nl. De DAF CF werd tweede, de nieuwe Iveco Daily won de titel International Van-of-the-Year.

Bruno Blin (links), CEO van Renault Trucks, neemt de award in ontvangst van juryvoorzitter Gianenrico Griffini
Bruno Blin (links), CEO van Renault Trucks, neemt de award in ontvangst van juryvoorzitter Gianenrico Griffini

Het is de derde keer dat Renault de International Truck-of-the-Year Award wint. Eerder won Renault met de G260/G290 in 1983 en met AE Magnum in 1991, toch alweer 24 jaar geleden. De T, de nieuwe lange-afstandstruck van Renault won de verkiezing dankzij een score van 129 stemmen. De DAF CF, geschikt voor distributie en lange-afstandswerk, kreeg er 81. De nummer drie in de eindrangschikking was de Mercedes-Benz Atego met 49 stemmen. Ook genomineerd waren de MAN D38 en de Iveco Eurocargo Euro 6.

De International Truck of the Year Award (ITOY) wordt jaarlijks toegekend aan de truck die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de efficiency van het wegtransport. Criteria die daarbij zwaar wegen zijn technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijgedrag, brandstofverbruik, milieuvriendelijkheid en de Total Cost op Ownership (TCO).

Renault T
‘Renault Trucks heeft met de T een nieuwe truck ontwikkeld die een grote stap voorwaarts is ten opzichte van haar vorige zware modellen. Tegelijkertijd bouwt de T-series verder op de beste kwaliteiten van de Magnum en Premium Route, zeker daar waar het gaat om comfort, prestige en tools om brandstof te besparen. Het design van de T is zeer bijzonder, maar hij scoort ook goed als het gaat om geluidsisolatie, comfortabele nieuwe stoelen en het feit dat veel instrumenten op en rond het stuur zijn geplaatst. De vorm van de cabine zorgt voor een lage luchtweerstand, terwijl tegelijk een goed zicht rondom is en de cabine een prima werkplek voor de chauffeur biedt’, meldt het juryrapport.

De leden van de jury, waar ook TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven deel van uit maakt, hadden eerder dit jaar al de kans om de nieuwe Renault T re rijden over een afstand van 600 km van Venetië naar Rome. De aandrijflijn van de T, bestaande uit de Euro 6 DTI 11 en DTI 13 engines en de Optidriver automatische transmissie, oogstte toen veel lof. Waardering was er toen ook voor de Eco Cruise, met de mogelijkheid van drie modi waarbij de chauffeur kan kiezen voor de beste brandstofstrategie voor elke transport en route. ITOY-voorzitter Gianenrico Griffini: “De Renault T combineert het beste van wat Renault al had in haar vorige modellen met geavanceerde functies van de huidige trucktechniek. Dat resulteert in een van de beste nieuwe trucks van de laatste jaren.” Bruno Blin, CEO van Renault Trucks, nam de trofee blij in ontvangst. “Ik ben verheugd en trots om deze award te winnen, en ik deel de eer graag met alle mensen in ons bedrijf over de hele wereld. Die trots geven we weer door aan hen die onze trucks kopen en rijden. Een jaar geleden begon met de T-serie een nieuw tijdperk voor Renault Trucks.  Deze award laat zien dat we op de goede weg zijn. Ik weet zeker dat deze prijs, toegekend door 25 gespecialiseerde, onafhankelijke journalisten, een sterk argument kan zijn om nieuwe klanten te winnen.”

Bij de bestelauto’s ging de International Van-of-the-Year Award 2015 naar de Iveco Daily. Hij won voor de nieuwe Mercedes-Benz Vito en Ford Transit 2ton. Ook de Daily won de prijs al eens eerder, in 2000. Nog nooit was de International Van-of-the-Year zo zwaar bevochten als dit jaar, met maar liefst twaalf kandidaten. De International Van-of-the-Year Jury bestaat uit 23 journalisten van onafhankelijke bedrijfsautomagazines. Voor Nederland zit TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven in de jury, namens TTM.nl zusterblad Bestelauto.

Eén reactie op “Renault T is Truck of the Year 2015!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer