Renault Trucks wil Iveco Daily wel kopen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault Trucks wil Iveco Daily wel kopen

Renault Trucks heeft interesse in de lichte bedrijfswagendivisie van Iveco, als dat onderdeel van Fiat Industrial te koop zou zijn. Het gaat dan dus vooral om de Daily. Dat heeft Stefano Chmielewski, topman van Renault Trucks, gezegd tegen de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.
Renault Trucks ceo ChmielewskiEr gaan de laatste tijd veel geruchten over een eventuele verkoop van Fiat Industrial. Fiat zou afwillen van het bedrijfsonderdeel om de aankoop van Chrysler financieel te ondersteunen.

“Wij zijn ook geïnteresseerd in Iveco, maar niet in het hele bedrijf”, zegt Chmielewski. “Wij zijn vooral gecharmeerd van het onderdeel dat anderen over het hoofd schijnen te zien: de Daily. Als die te koop zou zijn zou ik alles doen om het te verkrijgen”, aldus Chmielewski. Volgens de Renault topman is het noodzakelijk Fiat Industrial op te breken en in delen te verkopen. Fiat Industrial omvat namelijk met CNH Global ook agriculturele producten die voor truck- of bestelautofabrikanten niet interessant zijn om over te nemen. “Alleen het opdelen van Fiat Industrial zou een eventuele verkoop interessant maken vanuit een marktoogpunt. Daarnaast kost heel Fiat Industrial tussen de 10 en 15 miljard euro. Dat is voor iedereen veel om op te hoesten, daarbij komen ook nog eens beperkingen die kunnen worden opgelegd door de Europese mededingingsautoriteiten.”

Fiat heeft overigens tot dusverre in alle toonaarden ontkend dat het Fiat Industrial of onderdelen daarvan zou willen verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer