Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CEO voor Scania

Christian Levin is door de Raad van Bestuur van Scania benoemd tot nieuwe CEO en president van Scania. Levin gaat op 1 mei a.s. aan de slag en volgt Henrik Henriksson op.

Henriksson verlaat Scania na 23 jaar, waarvan vijf als CEO, om aan de slag bij H2 Green Steel, een nieuw bedrijf dat de fossielvrije productie van staal beoogt.  

Christian Levin is momenteel Chief Operating Officer van de Traton Group, het moederbedrijf van Scania, en heeft ook al meer dan twintig jaar ervaring bij Scania. Levin is ook lid van de Raad van Bestuur van Traton en blijft dat in zijn nieuwe functie bij Scania ook.

“We betreuren het dat Henrik Henriksson Scania en verlaat, maar we zijn ook trots dat hij zo’n grote nieuwe uitdaging aangaat, een perfecte match voor zijn unieke expertise als leider op het gebied van duurzaamheid. Ook onze industrie zal veel baat hebben bij fossielvrij staal, en Traton zal deze onderneming met belangstelling volgen. Gelukkig konden we ons geen beter geschikte opvolger wensen dan Christian Levin. Zijn ervaring en kennis van zowel de industrie als Scania passen perfect bij hem en zullen Scania’s engagement voor duurzaamheid veiligstellen en haar transformatieproces een boost geven”, zegt Matthias Gründler, CEO van Traton en voorzitter van de Raad van Bestuur van Scania.

Christian Levin

“Het is voor mij een heel bijzondere eer om CEO te worden van Scania, het bedrijf dat zo’n enorme invloed heeft gehad op mijn leven en carrière. Samen met het gepassioneerde wereldwijde team van Scania zal ik hard werken om de verschuiving naar een duurzaam transportsysteem verder te stimuleren. Als een sterk merk van de Traton Group zullen we Henriks succesvolle werk voortzetten en een wereld van mobiliteit creëren die beter is voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het milieu”, aldus Christian Levin.

Henrik Henriksson

“Het was voor mij een zeer moeilijke beslissing om Scania te verlaten, een bedrijf waar ik mijn hele professionele carrière bij heb doorgebracht en dat ik als familie zie. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Scania en ik ben trots op wat we hebben bereikt. Ik ben er ook van overtuigd dat Scania goed gepositioneerd is voor de toekomst, met een duidelijk doel om de verschuiving naar duurzaam transport te stimuleren”, aldus Henrik Henriksson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer