Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Scania’s en winterbanden voor Vos Transport

Tijdens de feestdagen zijn er bij Vos Transport in Deventer 10 nieuwe Scania’s trekkers afgeleverd. Tevens werden deze dagen gebruikt om een groot gedeelte van de trailervloot uit te rusten met winterbanden vanwege verscherpte wetgeving in Noorwegen.

Vos_sneeuw

Eén van de redenen om de trailervloot voor een groot gedeelte uit te rusten met winterbanden is de aangescherpte wetgeving die vanaf 1 januari 2015 in Noorwegen geldt. Vos rijdt veelvuldig op geheel Scandinavië en daarom vond Jules Menheere, Managing Director bij Vos Transport, het van belang om een groot gedeelte van de trailervloot uit te rusten met winterbanden. Het gaat hierbij niet alleen om de trailers die in Noorwegen komen. Veiligheid voor het eigen personeel en de mede weggebruikers is binnen de organisatie een belangrijk aandachtspunt. Vandaar dat deze beslissing, die een forse investering met zich mee brengt en zich niet direct terugverdient, snel werd gemaakt. Ook zijn steeds Vos trailers omwille van de veiligheid van fietsers voorzien van de stickers blijf rechts achter mij. Dit is een initiatief van TLN en veel vervoerders hebben dit omarmd.

Nieuwe Scania’s

Vos_ScaniaDe 10 nieuwe Euro 6 Scania trekkers die in Deventer geleverd zijn, werden direct door de Vos IT afdeling onder handen genomen en voorzien van de modernste apparatuur voor een optimale service aan de klanten. Klanten kunnen vanaf dit jaar gebruik maken van de nieuwe webportal van Vos en zo onder andere hun zendingen volgen, documenten downloaden en online factureren. Tevens kan Vos door deze IT oplossingen constant de prestaties van de trekkers meten om tot een zo optimaal mogelijk brandstof verbruik en een zo laag mogelijk CO2 uitstoot te komen. Dit in het kader van Lean and Green ondernemen.

De nieuwe trekkers zijn ter uitbreiding van het wagenpark van zowel de vestiging in Deventer als Ittervoort. “Bij de vestiging in Deventer is al enkele jaren een stijgende lijn te zien waardoor de vloot die vanuit Deventer opereert steeds groter wordt. Dat we nu de laatste maanden deze lijn bij Vos Limburg in Ittervoort hebben kunnen oppakken maakt de directie, maar ook de medewerkers trots en geeft vertrouwen voor de toekomst,” aldus Menheere.

Groei

Vos Limburg is een regionale vervoerder gespecialiseerd in transporten binnen de Benelux en van en naar het Ruhrgebied. Als onderdeel van Vos Transport uit Deventer kan het bedrijf uit Limburg gemakkelijk gebruik maken van de netwerken van de hoofdvestiging waardoor er snelle doorlooptijden kunnen worden geboden op diverse bestemmingen binnen Europa.

Vos Deventer heeft de afgelopen jaren een gestage groei door kunnen maken. Door de jarenlange expertise in de markt vervullen ze een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers. Recentelijk heeft het bedrijf ook aangekondigd in 2015 een start te gaan maken met intermodaal transport. Vos Transport uit Deventer is gespecialiseerd in transporten van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer