T-Pod de openbare weg op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

T-Pod de openbare weg op

De autonome vrachtwagen van Einride, de T-Pod, heeft afgelopen week in Zweden zijn eerste rit op de openbare weg gemaakt. Dat gebeurde bij DB Schenker in Jönköping, waar Einride intensief mee samenwerkt.

De T-Pod vervoert goederen tussen een warehouse en een terminal op het fabrieksterrein, als onderdeel van logistieke flow.

Robert Falck, oprichter en CEO van Einride, Jochen Thewes, CEO van DB Schenker, en Mats Grundius, CEO van DB Schenker Cluster Sweden, Denemarken, IJsland, organiseerden de inauguratieceremonie.

“Deze dag vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Einride en voor onze beweging om een ​​veilige, efficiënte en duurzame vervoersoplossing te creëren, gebaseerd op autonome, elektrische voertuigen. Dit kan de CO2-uitstoot van vrachtvervoer over de weg met maximaal 90 procent kan verminderen. Ik ben enorm trot op ons team dat dit mogelijk heeft gemaakt, natuurlijk in samenwerking met DB Schenker”, zegt Robert Falck.

“Autonome vrachtwagens worden steeds belangrijker voor de logistieke sector. Samen met Einride hebben we nu autonome, volledig elektrische trucks geïntroduceerd voor een continue rit op een openbare weg – een mijlpaal in de overgang naar het transportsysteem van morgen”, aldus Thewes.

In november 2018 startten de Zweedse startup Einride en DB Schenker de eerste installatie van een autonome, volledig elektrische truck of “T-od” in een DB Schenker vestiging in het Zweedse Jönköping. Op 7 maart jl. besloten de Zweedse transportautoriteiten dat de T-Pod op de weg kan rijden in overeenstemming met de Zweedse verkeersregels. Op 11 maart werd de aanvraag van Einride om de pilot uit te breiden naar een openbare weg goedgekeurd. De vergunning geldt voor een openbare weg binnen een industrieterrein – tussen een magazijn en een terminal. De vergunning is geldig tot 31 december 2020.

Einride en DB Schenker sloten in april 2018 een handelsovereenkomst met de pilot in Jönköping en een optie voor aanvullende internationale pilots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer