Ga naar hoofdinhoud

Terberg Benschop: eigen vestiging in Dubai

Terberg Benschop is onlangs in Dubai gestart met Terberg Middle-East. Dit is de eerste vestiging die eigen mensen van Terberg volledig hebben opgebouwd. Het is de vierde eigen vestiging in het buitenland voor de fabrikant van speciale voertuigen.

Terberg Benschop terminal trekkerDe vestiging in Dubai is bedoeld om de afnemers in het Midden-Oosten en een deel van Afrika te bedienen. Terberg Middle-East heeft de beschikking over een eigen kantoor en magazijn in Dubai. De eerste activiteiten zijn op dit moment gericht op de aflevering van tachtig Yard Tractors voor de haven van Dubai. Op dit moment zijn veertig voertuigen afgeleverd aan DP-World, een van de grootste containerhandlers in de wereld. De terminaltrekkers gaan rijden in Jebel Ali, de nieuwe containerterminal in de haven van Dubai. “Wij werken hier in de Freezone, op een steenworp afstand van de nieuwe haven, een ideale locatie om zowel de afnemers in de Emiraten en de omliggende landen te bedienen,” aldus Ron van Arkel, de Nederlander die de nieuwe vestiging heeft opzet en daaraan leiding gaat geven. “Dubai is het centrum van het moderne Midden Oosten. Het land heeft een bruisende economie en bovendien nog heel veel potentie om verder te groeien. Het is een plezier om vanuit deze zeer vooruitstrevende en dynamische plaats te werken.”

De vestiging in Dubai volgens Terberg Benschop zelf ook een logisch gevolg van het succes van Terberg op de wereldmarkt met RoRo- en terminaltrekkers. Vorig jaar werd een record aantal van 1250 voertuigen gebouwd. Tweederde van de productie is bestemd voor klanten in Europa. Eerder heeft Terberg Benschop in Groot-Brittannië en Duitsland bestaande ondernemingen overgenomen. Die zijn na de overname gemoderniseerd en verder uitgebreid. Ook buiten Europa is nog veel groeipotentie. Daarom heeft Terberg Benschop in 2007 in Maleisië in een joint venture Terberg Tractors Maleisië opgericht. Die onderneming bedient de markten in Zuidoost Azië en Australie. Het Midden Oosten en Afrika zijn ook belangrijke afzetgebieden. Die zijn nu vanuit Dubai snel en accuraat te bedienen.

Dankzij uitstekende verbindingen met de rest van de wereld is Dubai voor Terberg ook een uitstekende locatie voor de contacten met de afnemers in andere Arabische staten, zoals de omliggende landen in het Midden Oosten als Oman, Qatar en Egypte, maar ook voor Afrikaanse landen zoals Kenia, Mozambique en Zuid-Afrika. Directeur George Terberg van Terberg Benschop: “Met de opening van de vestiging in Dubai laten we zien dat het ons ernst is om onze positie op de wereldmarkt verder te versterken. Voertuigen van Terberg werken al in meer dan tachtig landen. Met ons nieuwe kantoor en magazijn in Dubai bevestigen wij onze reputatie dat we altijd zo dicht mogelijk bij de klant willen staan, waar ook ter wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer