Ga naar hoofdinhoud

Truckstar Festival trekt 60.000 bezoekers

Zestigduizend mensen kwamen afgelopen weekend naar de 33ste editie van het Truckstar Festival. Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen en veel bijzondere trucks uit heel Europa. De mooiste truck van Nederland komt uit Klundert.
Truckstar FestivalDe publieke opkomst lag ongeveer even hoog als de afgelopen jaren. Een kleine 60.000 bezoekers vonden hun weg naar Assen. De organisatie is daar tevreden over, zeker gezien het (voorspelde) noodweer en andere grote evenementen als de Zwarte Cross die gelijktijdig plaatsvonden.
Tijdens het Truckstar Festival werd de Scania R500 van Weeda Transport uit Klundert verkozen tot de mooiste vrachtwagen van Nederland. De Scania stamt uit 2012 en heeft 50.000 kilometer op de teller. De wagen wordt ingezet in het containertransport en wordt bestuurd door Bart Sluijs. De TV-serie ‘Sons of Anarchy’ stond model voor de airbrush-afbeeldingen op de auto. In die serie staat het harde leven van een Amerikaanse motorbende centraal. Het interieur van de truck is fors verbouwd. Zo werd het bed naar voren gehaald, kwam er een kastenwand achter in de cabine, en werden de stoelen van hun onderstel ontdaan waardoor ze nu helemaal plat op de vloer kunnen liggen. Veel van de aanpassingen zijn uniek en geheel op maat gemaakt. Chauffeur Bart Sluijs heeft ze zelf bedacht en uit laten voeren. Volgens de jury van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland is de auto stoer en tot in detail áf. Voor ondernemer Guido Weeda is het de tweede keer na 2007 dat één van zijn auto’s gekozen is tot mooiste van Nederland. “Het is de mooiste beloning denkbaar voor al het werk wij in ons transportbedrijf steken.”Mooiste truck van Nederland 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer