Van Gansewinkel moet stevig ingrijpen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Gansewinkel moet stevig ingrijpen

De Van Gansewinkel Groep, gespecialiseerd in afvalinzameling en -verwerking, heeft in de afgelopen maanden de omzet met vijf procent zien dalen en heeft 300 voornamelijk tijdelijke banen moeten schrappen.

Van GansewinkelDe omzetdaling komt volgens het concern voor een belangrijk deel door de verminderde productie en de daardoor kleinere afvalstroom bij de industriële klanten. Volgens Van Gansewinkel-topman Ruud Sondag zijn “de maatregelen logisch in deze tijd. Het zou onverantwoord zijn als we de afgelopen maanden niet naar de kosten hadden gekeken. Natuurlijk is het vervelend maar boven alles staat de gezondheid van de onderneming. Alle bedrijven moeten nu dit soort maatregelen nemen. Of je nu beursgenoteerd bent of in handen van private investeerders, staat daar los van”, aldus de bestuursvoorzitter, die benadrukt dat de Van Gansewinkel Groep kan voldoen aan al haar verplichtingen. Het bedrijf is sinds 2007 eigendom van investeerders KKR en CVC.

Sondag laat weten dat het bedrijf blijft investeren. Zo zijn onlangs 140 nieuwe DAF-vrachtwagens besteld en wordt de afvalverwerkingcentrale in Rotterdam vernieuwd. Ook zijn er plannen om een afvalenergiecentrale in Antwerpen te realiseren.

Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer