VIDEO – Autonome Einride scheurt rond over Top Gear circuit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Autonome Einride scheurt rond over Top Gear circuit

De nieuwste versie van de Pod, de autonome vrachtwagen van de Zweedse start-up Einride, heeft  zijn debuut gemaakt met een geheel zelfstandige ronde op het Top Gear circuit. Einride zelf spreekt van een ‘wereldrecord’.

Dat wereldrecord is niet zo moeilijk, want nog nooit eerder reed er een autonome truck op het Top Gear circuit op het vliegveld van Dunsfold.

Met de lancering van onze volgende generatie Pod hebben we ons meer dan ooit gericht op het leveren van Autonomous Electric Transport (AET) aan de wereld, sneller dan velen dachten dat het mogelijk was. Deze recorddemonstratie is onze manier om de wereld te laten zien dat we klaar zijn om deze technologie op te schalen, zowel commercieel als in termen van capaciteit,” aldus CEO Robert Falck.

Tijdens de demonstratie liet Einride zien dat de Pod geheel zelfstandig en met snelheden van meer dan 80 km/h zijn weg kan vinden. Deze capaciteit zal van cruciaal belang zijn voor de autonome werking van de AET 4 wanneer deze de komende jaren internationaal aan klanten wordt geleverd.

“Dit is een belangrijke mijlpaal en laat zien hoe ver deze technologie is geëvolueerd door het ijverige werk van het Einride team. Deze showcase geeft ons het vertrouwen om deze technologie uit te breiden en in een nieuwe context in te zetten. Het is onze manier om onze AET 4 – Highway oplossing in de praktijk te laten zien, waarvoor we al met de ontwikkeling zijn begonnen en enthousiast zijn om tegen 2023 aan klanten te leveren”, aldus Pär Degerman, CTO van Einride.

De Pod gaat dit weekend ook nog rijden tijdens het Goodwood Festival of Speed en is ook daar de eerste autonome truck ooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer