VIDEO – Foton Daimler Auman Galaxy is Chinese Truck of the Year 2022 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Foton Daimler Auman Galaxy is Chinese Truck of the Year 2022

De Chinese Truck of the Year Jury, samengesteld uit 9 personen uit de Chinese media en truck- en transportsector, heeft de Foton Daimler Auman Galaxy op 28 december jl. verkozen tot Chinese Truck of the Year 2022. De jury overhandigde de CTOY-award aan Li Jian, vice-president van Foton Motor Group.

De Foton Daimler Auman Galaxy nam het in een heuse test op tegen de andere kandidaat: de JAC Gallop V7.

De Chinese Truck of the Year (CTOY) Award is bedoeld voor vrachtwagens van Chinese merken met een bruto voertuiggewicht (GVW) van meer dan 3,5 ton die in de afgelopen 12 maanden op de markt zijn gebracht. De belangrijkste beoordelingsindicatoren zijn zuinigheid, veiligheid, comfort, duurzaam transport en  TCO (total cost of ownership).

Met zijn futuristische uiterlijk, bijpassende kleurenontwerp dat verder gaat dan het conventionele concept en volledige en gedetailleerde configuratie van de interieurfuncties, heeft Foton Daimler Auman Galaxy volgens de jury de perfecte balans tussen esthetisch design en praktische uitvoerbaarheid gerealiseerd.

Tijdens de beoordeling van de kandidaten, die in oktober 2021 werd georganiseerd, spraken de leden van de CTOY-jury hun waardering uit voor het uiterlijk en de cabine van Foton Daimler Auman Galaxy. De grille van Foton Daimler Auman Galaxy is ontworpen volgens de esthetische ontwerpmethode van de ‘Gouden Sectie’ en de innovatieve ontwerpmethode van ‘Galaxy’ rond het logo van het bedrijf. Dat gebeurde voor het eerst en de designteams hebben veel aandacht besteed aan de flexibele gestroomlijnde carrosserie, de digitale LED-koplampen met Galaxy-matrix en de elektrisch verstelbare luchtdeflectoren die de windweerstand kunnen verminderen, waardoor volgens de jury de organische eenheid van esthetiek en wetenschap wordt gerealiseerd.

Het interieur van de Foton Daimler Auman Galaxy weerspiegelt eveneens de menselijke en jonge ontwerpstijl en is voorzien van een soepele en flexibele werkplek en een gebogen dashboard met twee 12,3+ en10 inch LCD-schermen. De cabine is gestructureerd met 4-traps pedaal, 4-punts ophanging, vlakke vloer en een ruimtelijk ontwerp.

De nieuwe Auman Galaxy beschikt ook over draadloze smartphonelader, een brede slaapcabine, goede opslagruimte, gescheiden airconditioning, een Grammer 115 luchtveringsstoel. De vooras heeft bladveren, de achteras heeft vanzelfsprekend luchtvering. Voor de Chinese markt betekent de Foton Daimler Auman Galaxy een nieuw niveau als het gaat om rijcomfort en handling.. De jurleden prezen ook de aandrijflijn, bestaande uit een Cummins A13 VI 580 PS dieselmotor, ZF AMT automatische transmissie met 12 versnellingen en geïntegreerde retarder. In combinatie met China’s eerste intelligente besturingssysteem A-OS voor zware vrachtwagens. Deze Super HDT aandrijflijn heeft een hoog vermogen in combinatie met een hoge schakelefficiëntie gerealiseerd, wat resulteert in een laag brandstofverbruik en lage emissies.

Namens de jury zei Yu Jing, voorzitter van de Chinese Truck of the Year-jury: “Deze nieuwe Auman Galaxy zet nieuwe wegen uit voor high-end zware vrachtwagens. Hij levert niet alleen een beter vermogen, maar ook verminderde emissie. Tegelijk is er een nieuw ontwerp en een algehele optimalisatie vanuit zowel functie als uiterlijk. Deze truck interpreteert de connotatie en het temperament van high-end zware vrachtwagens van binnen naar buiten op de juiste wijze, waardoor de grote bescherming en zorg voor chauffeurs en passagiers wordt weerspiegeld, en logistieke gebruikers ruimte wordt geboden voor de verbetering van hun dagelijkse operaties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer