Ga naar hoofdinhoud

“Volkswagen en Fiat azen op Navistar”

Volgens de Duitse editie van de Financial Times hebben Volkswagen en Fiat interesse in de kwakkelende Amerikaanse truckfabrikant Navistar, voorheen bekend als International. Navistar is na Freightliner het grootste truckmerk in de VS.

NavistarDe aandelen van Navistar zijn in vier maanden tijd gehalveerd. De fabrikant van vrachtwagens en dieselmotoren wordt daardoor doelwit van potentiële kopers. Volgens Amerikaanse analisten zijn Volkswagen en Fiat de meest voor de hand liggende kandidaten. Een deel van de problemen van Navistar heeft te maken met tegenvallers bij de ontwikkeling van motoren. Deze problemen zouden kunnen worden opgelost met de komst een nieuwe partner.

Fiat is in de VS nog niet aanwezig met zware trucks maar gaat wel de Ducato en enkele lichte Iveco modellen verkopen onder de merknaam Ram. “Wij zijn geïnteresseerd in ons het opbouwen van een marktpositie in de truckmarkt in de VS”, zei Fiat’s topman Sergio Marchionne vrijdag in een commentaar. Zijn plan komt volgens de Financial Times als een verrassing omdat Iveco zelf overnamekandidaat zo zijn.

Of VW interesse heeft in Navistar wordt formeel niet meegedeeld maar strategisch gezien zou het volgens de Financial Times wel passen. Volkswagen wil met Scania en MAN een wereldspeler op de truckmarkt worden en heeft in de VS nog geen positie. Bovendien levert MAN. sinds 2005 motoren en componenten aan Navistar. Verder werkt Navistar samen met de motorenontwikkelaar EcoMotors, dat in 2008 werd opgericht door Peter Hofbauer. Hofbauer was tien jaar hoofd van de motor ontwikkeling bij VW.

Bron: Financial Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer