Ga naar hoofdinhoud

Volvo legt productie stil door gebrek aan halfgeleiders

Er is wereldwijd een tekort aan halfgeleiders, voor het gemak chips genoemd, die nodig zijn in de productie van voertuigen. Autofabrikanten hebben er veel last van en Volvo Trucks ziet zich genoodzaakt in het tweede kwartaal, vanaf begin april dus, de productie van trucks twee tot vier weken stil te leggen. Ook Renault Trucks zal door het tekort worden geraakt

Volvo Group zegt niet precies welke fabrieken stil komen te liggen, maar heeft het wel over de wereldwijde productie die geraakt is. Ook andere onderdelen van Volvo Group (personenauto’s, bussen) worden verwacht geraakt te worden door het tekort.

Het zicht op de wereldwijde toeleveringsketen van halfgeleiders en andere componenten is momenteel zeer gering en de onzekerheid over de ontwikkeling is groot.

Verwacht wordt dat de verstoringen een negatieve impact zullen hebben op de winst en de cashflow. De Volvo Group en haar zakenpartners doen hun uiterste best om het aantal getroffen voertuigen en de gevolgen voor de klanten tot een minimum te beperken door flexibel te blijven om de productie waar mogelijk te kunnen opvoeren.

Ook Renault Trucks, onderdeel van de Volvo Group, zal in de productie geraakt worden door het tekort. “Dit zal zeker impact hebben op onze productie, maar in welke mate dat is, is nog te vroeg om te zeggen”, aldus Renault Trucks topman Bruno Blin tegenover TTM.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer