Foto’s: Volvo's nieuwe XXL-cabine nodigt uit tot cabinekamperen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Volvo’s nieuwe XXL-cabine nodigt uit tot cabinekamperen

Wie chauffeurs voor zijn bedrijf wil winnen moet misschien binnenkort even naar de Volvo Trucks-dealer. Die kan namelijk vanaf week 23 van dit jaar een XXL-cabine aanbieden op de FH en FH16. De XXL-cabine betekent ongekend chauffeurscomfort, met een veel groter en comfortabeler bed en 600 liter meer ruimte.

Voor de XXL-cabine is de achterwand van een bestaande XL-cabine 25 centimeter naar achteren verplaatst. Ook zijn de C-stijlen versterkt. De XXL voegt 600 liter extra volume toe aan de leefomgeving van de chauffeur, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. De nieuwe cabine weegt slechts 145 kilo meer dan de bestaande XL-cabine.

Het nieuwe bed is 25 cm breder en 13 cm langer dan dat van de XL-cabine. Het matras is nog comfortabeler en het bed is in hoogte verstelbaar. De opbergvakken onder het bed zijn elk 50 liter groter.

“Dit is onze ruimste en meest comfortabele cabine ooit. Het geeft chauffeurs die meerdere nachten weg zijn de mogelijkheid om meer persoonlijke bezittingen mee te nemen en ook echt een goede nachtrust te krijgen. Dit is belangrijk omdat een uitgeruste chauffeur een productieve en veilige chauffeur is”, aldus Johan Selvén van Volvo Trucks.

De nieuwe XXL-cabine kan worden geleverd bij de Volvo FH en Volvo FH16, gebouwd vanaf week 23 2019. In eerste instantie komt de XXL-cabine beschikbaar voor trekkers in 6×2- en 6×4-configuratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer