VIDEO - Volvo verkort levertijd nieuwe trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volvo verkort levertijd nieuwe trucks

Volvo Trucks verkort het opbouwproces en de doorlooptijd voor klantspecifieke trucks met maximaal 7 tot 14 dagen. Dankzij chassis-specifieke 3D-tekeningen kunnen het chassis en de carrosserieopbouw van verschillende Volvo Trucks-modellen nu gelijktijdig ontworpen worden. De Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX zijn allemaal uitgerust met het nieuwe flexibele chassis.

3D drawing

Hoe ingewikkelder de opbouw, hoe langer de doorlooptijd gewoonlijk is voordat de klant de truck in ontvangst kan nemen. Eén van de manieren om dit proces te versnellen, is door de carrosserieopbouw gelijk te laten lopen met de productie van de truck. Om de exacte hoogte en ruimte voor bepaalde onderdelen te kunnen bepalen en er dus voor te kunnen zorgen dat alles op het chassis past, heeft de carrosseriebouwer toegang nodig tot gedetailleerde informatie over de afmetingen van het chassis. Met deze gedachte heeft Volvo Trucks geavanceerde driedimensionale (3D) tekeningen ontworpen, die nu online beschikbaar zijn voor opbouwers. “Het grootste voordeel van 3D-tekeningen is dat zij een parallelle workflow toelaten. Het chassis en de carrosserieopbouw kunnen nu tegelijkertijd geproduceerd worden in plaats van opeenvolgend. De carrosseriebouwer hoeft dus niet te wachten tot de truck klaar is om dan pas cruciale informatie over het chassis te ontvangen”, zegt Tor Hesselgren, Body Builder Development bij Volvo Trucks.

Gedetailleerde informatie

De beschikbaarheid van deze chassisspecifieke 3D-gegevens zorgt ervoor dat de opbouwer exact kan zien hoe het afgewerkte chassis eruit zal zien voor het gebouwd wordt, aangezien alles (van de positie van de achteras tot de hoogte van de schacht van de schroefas en de bedrading) weergegeven wordt op de tekeningen. Er kan ingezoomd worden op specifieke details, de truck kan geroteerd worden en kan van bovenaf, onderaf en zijdelings bekeken worden. De op voorhand beschikbare, gedetailleerde informatie zorgt ervoor dat de leveringstermijn voor de klant verkort wordt, terwijl tegelijkertijd de hoogstaande kwaliteit behouden blijft.

FM 8 JOAB MellerudDit wil zeggen dat door de toegang van de opbouwer tot de 3D-tekeningen, samen met het nieuwe en meer flexibele chassisplatform van Volvo Trucks (waardoor het chassis beter voorbereid kan worden voor montage van de opbouw in de Volvo Trucks-fabriek) de leveringstermijn voor de klant met 7 tot 14 dagen verkort kan worden. “Wij zijn ons ervan bewust dat het voor onze klanten van cruciaal belang is dat de levering niet op zich laat wachten, want afhankelijk van de beschikbaarheid van een bepaalde vrachtwagen kan dit zorgen voor het staan of vallen van hun eigen service aan hun klanten. Het voelt daarom extra goed om te kunnen bijdragen aan de doeltreffendheid van dit proces”, zegt Peter Hardin, Manager Complete Vehicles.

Betrouwbare basis

De 3D-tekeningen moeten de carrosserieopbouwers een betrouwbare basis geven zodat dat zij hun opbouw gelijktijdig met de montage van het chassis kunnen bouwen, waardoor de leveringstermijn voor de klant verkort wordt. Verder zijn de 3D-tekeningen beschikbaar via een gemeenschappelijke online database (Volvo Bodybuilder Instructions) dat toegankelijk is voor carrosseriebouwers. De 3D- tekeningen zijn beschikbaar voor de Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH en Volvo FL/FE (Euro 6). Alle tekeningen die gegenereerd worden, zowel in 2D- als in 3D-formaat, worden geometrisch vastgesteld en zijn chassis-specifiek. Elementen die uitgesloten worden vanwege competitieve redenen zijn de motor en de plaatsing van de motoren. De accubak is wel beschikbaar zodat opbouwers er rekening mee kunnen houden in hun berekeningen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer